A káosz gyümölcse

2022. január 15. 22:20

A Hirado.hu a héten megszavaztatta olvasóit arról, hogy melyik társadalmi réteget sikerült Gyurcsányék jelöltjének a legeredményesebben megsértenie.

2022. január 15. 22:20
null
Bán Károly
Magyar Hírlap

„»Nem tudom, élnek-e emberek a Holdon, de ha igen, akkor egészen biztosan a Földet használják elmegyógyintézetnek« – idézhetnénk George Bernard Shaw egyik örökbecsű aforizmáját hetvenhét nappal a parlamenti választás előtt. 

A Hirado.hu és a Kossuth rádió a héten mindenesetre megszavaztatta nézőit, olvasóit arról, hogy melyik társadalmi réteget sikerült Gyurcsányék jelöltjének a legeredményesebben megsértenie az elmúlt hónapokban. A versenyt a nyugdíjasok (47 szá-zalék) nyerték, tőlük alig maradtak el a rezsicsökkentést támogatók (44 százalék), míg zsidó honfitársainknak (kilenc százalék) a bronzérem jutott. Ha valaki ebből arra következtetne, hogy a választás máris eldőlt, hatalmasat téved.

Az egykoron a tudományos életben teret hódító káoszelmélet napjainkra a politika valósága lett. Csakhogy a káosz – hétköznapi jelentésével ellentétben – a politikában valójában a történések lokális instabilitásának és a külföldről megtámogatott globális keveredésnek a hibridje. A gyűlöletpolitika voksra váltásának balos technológiája. E folyamat politikai terméke Márki-Zay, aki nagyon is tudja, mit miért mond és tesz.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. január 16. 09:42
VALÓBAN KÜZD-E A KORRUPCIÓ ELLEN MÁRKI-ZAY PÉTER? Márki-Zay a politikai közéletbe berobbanását, ismertségét az Orbán kormány és a miniszterelnök személye elleni, mindent elsöprő, lehengerlő támadásainak köszönheti. A Fidesz és miniszterelnök elleni kirohanásai, támadásai sokak érdekeinek feleltek meg, amiért is kezdte magát felkentnek, kiválasztottnak érezni, rögvest miniszterelnöki bársonyszéket vizualizálva. Innen kezdődően élete egyedüli „kényszerképzetes” céljának, értelmének tekinti a Fidesz és Orbán Viktor „megdöntését”- nem válogatva az eszközökben, ki tudja, talán „bármi áron”, bármilyen eszközzel élve. A Fidesz és Orbán elképzelt két vállra fektetésével pedig Márki miniszterelnöki programja ki is merült. Ennyi. Márki jelenleg üres. Kiürült. Nincsenek új gondolatai. Ismétel. Ugyanakkor még abban sem lehetünk biztosak, hogy Márki valóban a korrupció ellen küzd, vagy csupán kijátszva a „korrupciós választási kártyát” valójában magáért, a vágyott, áhított tisztségért, a hatalomért és ki tudja miféle milyen más lehetőségekért, hiszen hatalomimádata közismert. Ha Márki-Zay valóban a korrupció ellen küzd, miért nem ad részletes tájékoztatást korrupcióellenes intézkedési tervekről, az esetleges megválasztását követő korrupcióellenes intézményrendszer felállításáról működtetéséről, az elvárható hatékonyságról? A kérdés jogosan vetődik fel, mert Márki programtalan, minthogy a korrupcióellenesség nem választási program, sokkal inkább hozzáállás, álláspont, minden becsületes ember álláspontja - a mostani szinten, nem program. A lényeg tehát, hogy nincs az ország vezetésére alkalmas program, ahogy jelenleg az ország vezetésére termett jelölt sincs. A mostani sokismeretlenes nemzetközi gazdasági,- egészségügyi, - politikai helyzetben pedig különösen fontos volna sok fontos szempontot szem előtt tartva, jól választani magunk és hazánk biztonsága, jövője érdekében.
Sulammit
2022. január 16. 08:46
Márkizay összefogott az ördöggel. Őt hívta segítségül. Ha tényleg a Bibliát ismerő ember lenne, tudná, hogy a Sátánnal összefogni nem kifizetődő. Ígér a benne hívőnek szép dolgokat, csak az út végét a nagy pofáraesést nem mutatja meg. Sőt amikor bajba kerülsz rajtad nevetve segítség nélkül távozik. Ki az aki segít? Jézus, aki a bajban segít. Miért nem azt mondta márkizay, hogy összefog Jézussal?
Reggedieh
2022. január 16. 07:46
OV okosan mondta valamelyik nap, hogy a választási kampány során "az érvek csatáját is meg kell nyerni." A Márki ezen a vonalon totális vereségbe fut bele, mivel nem érvel, hanem egymásnak ellentmondó állításokat röptet ki magából kontrollálatlanul, ráadásul egy olyan mimikával kísérve, mely tényleg autisztikus benyomást kelt. Kényszeresen mondja, mit mond. Angol környezetben ezt obszesszív-kompulzív rendellenességnek nevezik: Obsessive–compulsive disorder is a mental and behavioral disorder in which a person has intrusive thoughts and/or feels the need to perform certain routines repeatedly to the extent where it induces distress or impairs general function. -- A diagnózis 100%-ban áll a Márkira. Ezért szokták azt mondani rá, hogy futóbolond vagy elmebeteg...
dryannwolf
2022. január 16. 07:45
 Híradó és Kossuth rádió... A gyűlöletpolitika voksra váltásának technológiája: új barázdát sánta kutya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!