Hatályon kívül kell helyezni az „önkényes lakásfoglalás” kriminalizációjáról szóló jogszabályt

2021. december 17. 14:36

Magyarországon lakhatási válság van.

2021. december 17. 14:36
null
A Város Mindenkié
Mérce.hu

„Magyarországon lakhatási válság van. Mintegy 3 millió embert, a lakosság harmadát érinti a lakhatási szegénység. Ahhoz, hogy a helyzet változzon, szükség van arra, hogy változzanak a lakás- és szociálpolitikai megfontolások és a közvélekedés.

Ezért szeretnénk a 2022-es országgyűlési választás előtt a pártok és koalíciók figyelmébe ajánlani a lakhatással kapcsolatos javaslatainkat, hogy azokat beépíthessék a választási kampányba, és kormányra kerülés esetén beemeljék ezeket intézkedéseik közé. Több lakhatással foglalkozó szervezet évek óta dolgozik a lakhatási szegénység felszámolásán. A 2018-as választáson az ellenzéki pártok elköteleződtek a lakhatás ügye mellett. 

A lakhatási szervezetek által szervezett Lakhatási 6×6 eseményen 6 ellenzéki pártvezető támogatta a lakhatással foglalkozó szervezetek javaslatait. Jelenlegi javaslataink is azt célozzák, hogy hosszú távon kiszámítható, a szociális különbségeket csökkentő lakáspolitika valósuljon meg; csökkenjen és megelőzhető legyen a hajléktalanság; csökkenjen a lakhatási szegénység, bővüljön a non-profit lakásszektor és a megfizethető lakások köre; energetikai felújítások által csökkenjen az energiaszegénység.

A Lakhatási Minimum pontjai:

1, A lakhatás legyen az alaptörvényben rögzített alapjog.

2, Azonnal hatályon kívül kell helyezni a hajléktalanság kriminalizációjáról szóló jogszabályt.

3, Azonnal hatályon kívül kell helyezni az »önkényes lakásfoglalás« kriminalizációjáról szóló jogszabályt.”

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. december 18. 19:50
Mit kicsinyeskednek ezek a farkak? MINDEN törvényt hatályon kívül kell helyezni! Úgyse akarnak szarakodni holmi Alkotmánnyal, jogszabályokkal meg ilyen nevetséges dolgokkal! Elég egy egszerű szabály: 1. A Fehér(?) Háznak (Brüssszel, Berlin, Párizs - akármi ami megfelelő NEKIK) mindig Igaza van! 2. Ha bármi véletlen folytán nem így lenne, akkor automatikusan az 1. pont lép érvénybe.
Robur
2021. december 18. 17:51
Na ti is fideszeskedtek? Támogatjátok a lopást?
Ferike57
2021. december 18. 16:54
Aki lusta dolgozni és emiatt az utcán tengődik , ezután lakásfoglalóvá válik , csak falazzák be nyugodtan az elfoglalt lakásba !
Lenyeg Telen
2021. december 18. 16:03
A mércés "A város mindenkié" csoport tagjai és természetesen a kedves édesanyjuk lehet nyugodtam mindenkié egy román kamionparkolóban -akár mélyen áron alul is-, és a befolyt összegből nyugodtan bérelhetnek lakásokat a kedvenc "mindenkijüknek" IS...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!