Oltakozni vagy nem oltakozni: ez itt kérdés

2021. december 17. 19:32

Aki beadatja az oltást, még hisz egy nem megátalkodottan rossz világban.

2021. december 17. 19:32
null
Gável András
Facebook

„Oltakozni vagy nem oltakozni: ez itt kérdés

Aki beadatja az oltást, még hisz egy nem megátalkodottan rossz világban. Ezért nem akar mindenkinél okosabb lenni, és bízik az orvosi szakértelemben.

Egy ilyen bizalomra épülő környezetben még Istennek is akad hely. Nem lesz mindenkiből mindenható és mindent tudó. A tekintélynek megmarad a tisztelete, és kinyílik a perspektíva az el nem múló irányába. A földi boldogulás és annak vége is az örök élet szempontjából mérettetik meg.

Nem véletlen, hogy az oltakozás kérdése ennyire hevesen megosztja harmonikusnak vélt emberi kapcsolatainkat. Mert sokkal többről van itt szó. Élet-halál kérdésről.”

Fotó: Pau BARRENA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. december 19. 01:14
"Nem véletlen, hogy az oltakozás kérdése ennyire hevesen megosztja harmonikusnak vélt emberi kapcsolatainkat." Azt nem. Csak a fanatikusok játszanak az emberi kapcsolataikban agitátort, hittérítőt anyagi érdek nélkül. A normális emberek, azaz a többség, nem.
Akitlosz
2021. december 19. 01:13
"Aki beadatja az oltást, még hisz egy nem megátalkodottan rossz világban." A naivja. Még. Ha egy politikusnak nyilvánosan mozog a szája, akkor hazudik. Az oltás mindenkinek a saját felelőssége. Ezért az oltásért sem az állam, sem a gyártó, sem a munkáltató sem senki más nem vállalja a felelősséget. Ha valakinek bármikor baja lesz tőle, akkor megszívta, úgy járt.
pragmatika
2021. december 18. 19:24
"Na, mennyit fizettél be? Sacc/kb? havi 150000-et .. és 30 évvel ezelőtt? 2000-forintot?" Hát, sejtésem beigazolódott. Szövegértelmezési problémákkal küzdesz. (Vagy nem küzdesz ?) Mindegy, idézem magamat. "És mennyit is fizettem be az egészségbiztosításba, a 41 éves munkaviszonyommal ? Reálértékben számolva persze ?" REÁLÉRTÉKBEN !!! ami akkor 2000 forint volt, az ma mennyi lenne nominálisan ? Na, na, kapizsgálod ? Egyébként szerintem simán levonhatnák, amit az ellátásomra fordítottak. Ritka vendég vagyok az orvosoknál. Nekem a mozgás az orvosom.
barany
2021. december 18. 17:22
"a fal a kőművesek, a bontók által BONTÓDIK" Épeszű és minimális nyelvérzékű magyar ember ilyet nem mond, és nem ír le. A falat a kőművesek bontják. Viszont nagyon célszerű "oltakozni". Mert esetleg a haláltól menekülsz meg. Viszont az oltástól nagyon kevesen halnak meg. Aki az ellenkezőt állítja, elmebeteg, hazudik, vagy gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!