Márki-Zay Péter alaptételei

2021. december 23. 14:00

A füst felszáll, a homályból pedig kirajzolódik Gyurcsány Ferenc arca.

2021. december 23. 14:00
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„Márki-Zay Péter bérpolitikájának is van alaptétele. Ez a következő: »Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se.« Világos beszéd, a multinacionális vállalatok képviselői össze is dörzsölhetik a tenyerüket. A baloldal magát jobboldalinak és roppant liberálisnak nevező jelöltje a munkavállalók legkiszolgáltatottabb rétegét hozná bizonytalan helyzetbe. A minimálbér januártól bruttó kétszázezer forintra nő. Ezzel több juttatás összege is emelkedik, így például a táppénzé, az álláskeresési járadéké és a gyermekgondozási díjé is. Ha megszűnne a minimálbér intézménye, akkor az egész rendszer megdőlne.

A migrációról sem feledkezett meg Márki-Zay Péter. Alaptétele így hangzik a bevándorlókról: »Nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva.« Ez ám az igazán nagy, kerítésszaggató vállalás! Mégpedig azért, mert az integráció még egyetlenegy országban sem sikerült. Ennek eredménytelenségét láthatjuk Nyugat-Európában, nemegyszer élőben is közvetítették az utcai véres jeleneteket.

A szeretetteljes ember azt is kinyilvánította, hogy aki nem osztja az alaptételeit, az mind ostoba, tudatlan és trágyával etetett gomba. A közvélemény-kutatások most azt mutatják, hogy erőteljesen emelkedni kezdett a trágyával etetett gombák száma, ezzel arányosan pedig zuhanni kezdett Márki-Zay támogatottsága. Pedig ő a baloldal kapitánya, ezért, ha bukásra áll, akkor az összefogás reményteljes álmai is szép lassan szertefoszlanak. A füst felszáll, a homályból pedig kirajzolódik Gyurcsány Ferenc arca. Ő pedig mondhat és ígérhet bármit, de »kutyából nem lesz szalonna«.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. december 24. 18:59
Jól van jol, de hol van ez gyurcsótány "hazudtunk reggel, éjjel meg este" credójához képest? MZP nem árul zsákbamacskát, nyíltan elmond mindent. Ez azért most teszt lesz a magyar társadalom általános szellemi állapotát tekintve.
amca
2021. december 23. 18:14
Le ne váltsa Qurcsány ezt a félbolondot,futóbolondot,alkalmatlant. Ennél még az 5 találatos sem jobb.
Szittya66
2021. december 23. 18:12
Ha ez a figura első lehetett a házi bajnokságukban, milyen minőséget képviselhetnek a legyőzöttek?
Szittya66
2021. december 23. 18:10
Szegény Fletónak megint be kell vágnia valamit a gallér mögé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!