A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal

2021. december 27. 13:46

Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc nem buta emberek, ők pontosan értik ezeket a folyamatokat.

2021. december 27. 13:46
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal. A kormány azon intézkedése okozott felzúdulást, amely a minőség megőrzésének lejárta előtt 48 órával elszállíttatná az élelmiszert az Élelmiszermentő Központnak, ahonnan rászorulókhoz továbbítanák a termékeket.

A felháborodás oka, hogy a 100 milliárd árbevétel feletti kiskereskedelmi láncok lesznek kötelezve, amelyek közül valemennyi külföldi tulajdonú multicég. A Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldal azt kéri számon, hogy az egyébként franchiseban működő magyar tulajdonú vállalatok miért maradtak ki a szabályozásból.

A franchise rendszer abban különbözik, a multivállalattól, hogy itt kisvállalkozók százai, ezrei üzemeltetik a CBA, Coop vagy Reál üzleteket, tehát az általuk realizált profit magyar háztartásoknál csapódik le, akik ezt a pénzt zömmel belföldi szolgáltatásokra költik el. Ezzel szemben a külföldi nagyvállalatok profitjáról a nagyvállalat központja dönt és a gyakorlat az, hogy igyekeznek külföldön realizálni a hasznukat. 

Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc nem buta emberek, ők pontosan értik ezeket a folyamatokat. A probléma az, hogy a magyar baloldal mindig a multicégek oldalán áll, legyen szó rezsiárakról, devizahitelekről vagy éppen élelmiszerláncokról.”

Nyitókép: Kötter Tamás Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2021. december 28. 11:43
Az ellenzéki vezetők ugyanazt a szerepet töltik be, mint hajdan az egzotikus törzseknél az övéiket üveggyöngyökért kiárusító törzsfőnökök.
benedek77
2021. december 28. 09:51
Ugorjunk neki még egyszer. Lehet szeretni vagy nem szeretni a multit, de az a bizonyos termék az ő tulajdona. Ha akarja, a hajára is kenheti. Ennyi erővel a kifizetett 5 pár cipődből elvehetne az állam kettőt, hogy a rászorulóknak adja. A szegények helyzetén sokat segítene ha színvonalas lenne az oktatás, és bárki számára hozzáférhető, illetve ha normális fizetések lennének az országban. Nyilvánvalóan messziről szaglik, hogy ezen megint valami Nertárs cége fogja degeszre keresni magát, és a választások évében lehet a fidesznyikeknek kaját osztani más pénzén. Valahol zseniális a dolog, nem vitás, ha lopásról van szó, verhetetlenek:)
jucidom
2021. december 28. 08:43
Nem értem az aggodalmat, eddig a lejárat előtt 2 nappal árazták le az árut, most majd elkezdik egy héttel a lejárat előt leárazni, hogy mikor el kellene szállítani az ingyenkonyhára- ne sok maradjon. A vevő mindenképpen jól jár, a kereskedő, ha előrelátó- nem sokkal rosszabbul.
Dezsőke
2021. december 28. 08:33
szerintem éppen a Woke ideológia az, amit terjeszteni kíván Márki-Zay ... a legveszélyesebb gondolatok rendszere: https://mandiner.hu/cikk/20211..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!