Klímaünnep

2021. december 04. 17:41

Magyarországon annyi értelme sincs egy klímaexpónak, mint amennyi a vadászati nemvilágkiállításnak volt.

2021. december 04. 17:41
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Merthogy vadászni legalább vadászunk, a klímához viszont legfeljebb annyi közünk van, hogy a miniszterektől az ötszázadik helyettes államtitkárig a kormányzati adminisztráció minden fejese légkondicionált szobákban tölti dolgos napjait, ellentétben mondjuk az agy-, szív- vagy gerincsebészekkel, akiknek ez a kiváltság még műtét közben sem mindig adatik meg.

Természetesen nem kívánjuk elviccelni a témát. A természettel és általában az élettel folytatott rablógazdálkodás miatt kialakult klímaválságnál – amelynek apró, bár látványos mellékága a fokozódó migráció, ugyanúgy, mint mondjuk az esőerdő-pusztulás vagy a sivatagosodás (azzal a különbséggel, hogy az utóbbiak egyelőre még nem jönnek házhoz) – nincs, és valószínűleg soha nem volt nagyobb gondja az emberiségnek. Hogy soha nem is lesz, azt kizárólag azért nem mernénk kijelenteni, mert egy különösen hatékony bomba vagy egy laborszökevény biofegyver bármikor beelőzheti a lényegéből adódóan viszonylag lassan kibontakozó klímaapokalipszist. Pillanatnyilag ez a relatív lassúság kínálja az esélyt az emberi civilizáció túlélésére: az a jellegzetesség, hogy amit a világ tudósai már a 90-es évek elején megjósoltak, az csupán mostanában, apró lépésekben történik meg, a gleccserek leolvadásától a tavak kiszáradásán át a tengerszint tragikus mértékű megemelkedéséig.”

Kép forrása: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. december 04. 23:17
Irigykedik a zsidó a magyar kormány sikerére.
nyugalom
2021. december 04. 22:54
De a libsikomcsik a vedők! Nem tetdzik, mert nem ők talaltak ki, amire keptelenek! Ez egy ócska aljas galiciai barom!
roughneck
2021. december 04. 22:23
Hat, Hargitai ur, az a nagy helyzet, hogy a kormany nem fog egy fore, kulon onnek klimaexpot rendezni!
Sanyikám
2021. december 04. 21:22
Majd,ha ti mindentis tudó gerinctelen nyomorultak eléritek a szivárványos multik seggit nyalóknál,hogy olyan termékeik élet tartama tovább tartson mint 1 év, akkor talán változik majd valamit a világ. Valamint,ha majd megtehető,hogy az asszonyomnak vehessek 1 villany autót kb 1millájért a napi 3 km- ért amit megtesz akkor megint csak beszélhettek a kibaszott vilag megmentéséről. De addig,amíg egy 28literes fogyasztású teherautóval 3 raklappal a végibe 600km-t kell megtennem a 30000 eurót kifizetni képes magán személynek, addig kuss a nevetek. Ugattok,és közben fogalmatok sincs mibe kerül a kibaszott kényelmetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!