Igazat, ne csak valódit...

2021. december 17. 22:24

Annak idején elQrták a kormányzást és az ünneplést is. Most pedig elszúrják a történtek kezelését.

2021. december 17. 22:24
null
Surján László
mkdsz.hu

„Fel nem foghatom, hogy miért nem kezeli az ElXurtuk film ügyét a baloldal úgy, ahogy a készítői felkínálták nekik: egy politikai témájú krimiről van szó, ami nem dokumentum játék. Az érintettek akkor tennék a maguk szempontjából jól, ha mint krimit értékelnék a filmet, erényeivel és hibáival.

Most, hogy kiosztották az ezévi Arany Medált, Gubás Gabinak került a célkeresztbe. Egy másik díjazott, Molnár Áron fontosnak tartotta, hogy elhatárolódjon tőle. Olvasom, hogy a facebook oldalán ekként elmélkedett: »(…) Az én kérdésem csak annyi, hogy vajon amikor elolvasta Gabi a forgatókönyvet, és odajutott, amikor Dobrev Klára azt mondja, hogy „járulékos veszteség, ha az ártatlanul arra járó emberek is veszélybe kerülnek, miután a rendőrök lecsapnak a tüntetőkre”, akkor vajon elgondolkodott-e színészként, hogy ez igaz-e? Hogy ez valóban elhangzott-e? Rákérdezett-e? Utánajárt-e? Ahogy azt egy valódi színész tenné. És vajon gondolsz-e, Gabi, arra a bűntudatra, amikor rákérdeznek majd a gyerekeid, hogy ez tényleg így történt-e? Lesz egyáltalán egy szemernyi bűntudatod is, hogy hazudtál, hogy nem néztél utána? (…)«

Hogy egy színdarab, egy film mennyire felel meg a történelmi hűségnek, az külön téma. A lényeg az, hogy nem kell megfelelnie. A perrel fenyegető Apró klán, a Gubás Gabi Arany Medáljától elhatárolódó Arany Medálos Molnár Áron, de még a filmben magára ismerő közvéleménykutató is mind azt bizonyítják, hogy a fordulatos, mesének is tekinthető krimi – bár nem a valódit mondja, – de éppen ezáltal az igazat. Ha nem azt tenné, nem fájna nekik.

Molnár felvetése egyébként abszurd. Kárhoztatható-e Simándy József, hogy vállalta a Bánk Bán címszerepét, holott a királynőt nem Bánk Bán, nem akkor, nem úgy ölte meg? Ettől Katona és Erkel remekművet alkotott és igazat írt.

Köszönjük Molnár Áronnak, hogy facebook bejegyzésével bizonyította: az ElkXurtuk film 2006 ősze igaz bemutatása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. december 18. 13:42
-zsoltkom- "Hogy egy színdarab, egy film mennyire felel meg a történelmi hűségnek, az külön téma. A lényeg az, hogy nem kell megfelelnie." Abból látszik, hogy meg kell felelni a történelmi hűségnek, hogy a Kossuth Rádió tény ismertetéseként kezelte a filmet. Elítélték... bocsánatkérésre kötelezték. Tehát ügyelni kell a film mondanivalójára, különben nem lehetne tiltakozni és a műsorról levetetni a botrányosnak mondott jézusfilmet... https://bit.ly/3E4Bzsd Egy másik színdarab... "Ígérte, de nem fizet a kormány Komoly pénzavarba került a kormány: már a korábban megítélt uniós támogatásokat, és a vállalkozók újraindítási kölcsöneit sem folyósítja, pedig azt hangoztatta, hogy a kabinet unióval folyó vitája ellenére hazai forrásból megelőlegezi azokat." https://bit.ly/3e1Y8TJ
nick89
2021. december 18. 09:51
@Szerencse Jöttek bősz kurvák, pártok, faszentek, Filmesek, költők és egyéb lánglelkek, Újságok, rádiók a nyomunkban jártak, A pénz helyett meg ott volt az önimádat.
Gyzoltan
2021. december 18. 07:31
Az a választási időszak következik, amiben már élesben fognak történni az események... Várható, megérhet egy próbálkozást, akármilyen légből-kapott, vagy akár némi alappal, de akár igaz alappal megvádolni, megtámadni a Fideszt... Tud e az "ellenzék" olyan súllyal támadni, amelyre a mérlegelő Fidesz szavazó hajlandó lenne reagálni? Nos, ehhez a múltat kellene eltörölni, vagy bebizonyítani már 1919-ről is, hogy a zsidó-bolsevizmus egyenesen jót tett Magyarországnak, amint 1945 utáni időkben a zsidó kommunisták is, a nagy elődök, mint Rákosi, Gerő, Farkas, vagy a zsidó ÁVO a zsidó Péter Gábor felügyelete alatt, a véreskezű, nagy-rendszerátmentő Kádárt is megemlítve, ki példát mutatott rendszerátmentésből, az elemi iszonyt keltő Antallnak, ki saját tehetetlen tehetségtelenségének a fogja volt... S lehet sorolni a neveket máig Horn Gyulától akár a ma terhelt szereplői-ig... Igen! Mindez terheli az egész ellenzéki társaságot! Lerázhatatlan a zsidó SZDSZ-Gyurcsány ámokfutás! Ez a megoldhatatlan feladat, nincs az a robbantás, mely a bűnös terhelt múltat eltörölné! A szégyenbélyeg letörölhetetlen! S ami meg belátható, nyilvánvaló: az ellenzék sikeresen, vagy kevésbé sikeresen próbálkozhatott beépülni a Fideszbe, hogy belülről bomlasszon, kárt okozzon... Talán a Fidesz részéről kellene megvizsgálni mindazok hovatartozását, kik árnyékot vetettek a párt tevékenységére.., s akár súlypont eltolással kivédeni az elferdült eseteket...
pollip
2021. december 18. 02:29
Gubás Gabit tudom ki. Gratulálok a díjhoz. De ki az a Molnár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!