Csiga, Bige és más őrült történetek

2021. december 22. 18:30

Hol vannak a gazdasági élet tisztességét ellenőrizni hivatott szervezetek? Ily könnyű átverni őket?

2021. december 22. 18:30
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Az ügy részleteiről bőséggel olvashattunk a sajtóban. Én azért továbbra sem értek mindent. Ezek szerint elképzelhető, hogy, mondjuk, a tejágazatban ugyanilyen monopolhelyzetet harcol ki magának valaki, épp oly ügyeskedéseket, kapcsolatokat bevetve, mint Bige úr? És akkor nem lesz tej a piacon, csak méregdrágán és egy cégtől származóan? Ezt a kérdést felvethetnénk kenyér-, zöldség-, gyümölcsügyben is. Ha a műtrágyafronton nem volt tiszta versenyhelyzet, akkor mi a bizonyíték arra, hogy más területen nem ugyanez történik meg? Hol vannak a gazdasági élet tisztességét ellenőrizni hivatott szervezetek? Ily könnyű átverni őket?

Nem érthetünk mindenhez. Csigához, haszonállattartáshoz, állati és emberi jogokhoz, környezetvédelemhez és nemzetközi gengszterizmushoz. De elvárnánk, hogy az illetékesek – ha vannak – legalább már akkor észrevegyék a bajt, amikor még csak a jéghegy csúcsa bukkan fel a tenger vizéből. És nem akkor, amikor már az egész jéghegy.

Azt persze már érteni vélem, miért is támogatja rengeteg pénzzel a gazdaságról össze-vissza hadováló Márki-Zayt a nagyvállalkozó milliárdos. Vélhetően azért, mert ha győz, Bige úr és a többiek kétes ügyeit nemigen fogja ellenőrizni senki sem.”

Borítókép: MTI/Balázs Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2021. december 23. 08:02
Van remény. A UPC-t is sikerült kiebrudálni. Persze a UPC-nek ehhez már nagyon ótvar módon, legalapvetőbb szinten és teljesen egyértelműen bizonyíthatóan kellett törvényt sértenie, hogy az már nemzetközi szinten, világviszonylatban is kirívóan szembeszökő és vállalhatatlan legyen, értsd: a világ összes pénzével együtt se legyen nyerhető a világ bármely bírósága előtt - de neki ment, mint a karikacsapás. Végülis csak a lakosság 1/3-át (?) szolgálta ki... lehet azt hitte, belefér (mi baja lehet?). Úgyhogy ma van helyette Magyarországon Vodafone.
garabonciás
2021. december 23. 06:51
Mo-on a a legtöbb jobb sorsra érdemes szervezet egy nagy gittegylet. Kicsiben is, nagyban is. Ha ballib politikusról/bekötöttségű figuráról van szó, akkor még jogkövetkezménye sincs soha semminek, ez egészen odáig elmegy ez a kéz kezet mos történet.
Búvár Kund
2021. december 22. 21:43
"Hol vannak a gazdasági élet tisztességét ellenőrizni hivatott szervezetek? Ily könnyű átverni őket?" A mostani helyzetet nem ismerem, de 2010 előtt az volt. Mármint könnyű volt átverni némelyik szervet. A 2010-es időpontot nem a kormányváltáshoz kötöm, hanem a saját tevékenységemhez, mert addig az időpontig végeztem gazdasági tevékenységet. Addig voltam részese annak a világnak. Akkoriban a lebukást is csak annak köszönhették sokan, hogy nem tudták mi az elég. És olyan harsányan és gátlástalanul csaltak, hogy még a laikusoknak is szemet szúrt a mértéktelenségük, és akkor már a hatóságok is a körmükre néztek, áfa csalások, gabonázás, számlagyárak .. Stadler pl úgy szedte meg magát, hogy pálinkaként kivitte a vízzel teli pálinkásüvegeket, visszaigényelte az áfát, majd a határtól nem messze egy bérelt tekephelyen kiborogatták a vizet az üvegekből és hazajöttek. De hallottam fával telepakolt kiutaztatott cigiskartonokról is..
csend
2021. december 22. 20:55
Nézzük a számokat! Tavaly ilyenkor 53 ezerért lehetett venni a pétisó tonnáját. Ezt, és a fölgáz árának emelkedését figyelembe véve most legföljebb 120 ezer lehetne, ehelyett 210-220. A kartellezési vád bizonyítása során kimutatandó, hogyan vette rá Bige Babist (Vágsellye, "Duslo") és a Chemie Linz-et, hogy ők se adják olcsóbban... Arról, hogy az egész unióban mennyi az ár, még nem láttunk, hallottunk "körkapcsolásos közvetítést".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!