Szabó Tímeának elgurult a gyógyszere

2021. december 06. 14:47

Szabó Tímea, ahogy mindig, most is hazudik.

2021. december 06. 14:47
null
Bús Balázs
Facebook

„Ahogy a Mandineren olvasom, Szabó Tímeának elgurult a gyógyszere, és a zöld hazugságaik lelepleződése után még agresszívebben próbál támadásba lendülni. De Szabó Tímea, ahogy mindig, most is hazudik.

Javaslom, hogy maradjunk a tényeknél:

  • A Mocsáros-dűlőre én rendeltem el változtatási tilalmat, ez van a mai napig érvényben. Kár úgy tenni, mintha nem mi védtük volna meg. Ez a tény.
  • Senki nem tervezett ide lakóparkot, egészen addig, amíg a pártelnöktársa, Karácsony Gergely vezette főváros ki nem jelentette, hogy a Mocsáros-dűlő 268 ezer négyzetméterén megszünteti a zöld felületet lakás/iroda és egyéb ingatlanfejlesztés céljából. Ezek a tények kedves Tímea.
  • A Hajógyári-szigeten se akadályozott meg semmilyen lakóparkot Szabó Tímea, mert ez az elképzelés csak az ő álmaiban (meg a balos Álomsziget projektben) létezett. Itt kajak-kenu sportközpontot akadályozott meg maximum. A gátépítést elleneztem, és nem adtam rá tulajdonosi engedélyt, ellentétben a Kiss László vezette önkormányzattal. Minek ez a felesleges hazudozás kedves Tímea?
  • A vagyonkezelő vezetője kijelentette, hogy Kiss Lászlóval megvan a „deal”, épülhet a Mocsárosra lakópark. Ez hallható, még akkor is, ha kedves Tímea a homokba dugja a fejét.

Összefoglalva a Szabó Tímea-féle zöld politikát:

1. 2019-ben hatalomra jutva első intézkedésként kivágták a Szentendrei úti fákat, melyeket a kampányban még a testi épségük árán keresztül is védelmeztek.

2. Megszüntették az egykori bányaterületekre (Testvérhegy) készült erdőtelepítési projekteket és elkezdték a terület felparcellázását, bérbeadását.

3. Tulajdonosi hozzájárulást adtak a Hajógyári sziget gátépítési előkészítéséhez, melyhez korábban én a tulajdonosi hozzájárulást megtagadtam. Mikor rájöttek a hibájukra, nagy kommunikációs kampánnyal a sziget megmentői szerepében tetszelegtek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zovirax
2021. december 09. 06:11
"Ezek a tények kedves Tímea." Na ez az ami az ellenzéket hidegen hagyja...
manitowoc
2021. december 07. 14:48
1.) Bus Balázs, bukott fideszes polgármester (végzettsége: szociális munkás): "A Mocsáros-dűlőre én (BuBa) rendeltem el változtatási tilalmat, ez van a mai napig érvényben. Kár úgy tenni, mintha nem mi védtük volna meg. Ez a tény." Jaja. "A III. kerület Bús Balázs polgármestersége alatt valóban változtatási tilalmat tartott fenn a Mocsárosdűlőn, ennek oka azonban az volt, hogy 2017. február 23-án döntöttek arról: külön kerületi építési szabályzatot alkotnak rá. Addig ugyanis a Mocsárosdűlőnek építési szabályzata sem volt." (BuBa 2006-tól 2019-ig volt a kerület polgármestere, de egészen 2017-ig (tizenegy év alatt) az sem jutott eszébe, hogy Mocsárosdűlőre kellene egy külön építési szabályzat.) "Az egész III. kerületre 2018-ban elfogadott építési szabályzatból pont azért maradt ki (a Duna-parttal együtt), mert speciális helyzete külön szabályozást igényelt. Vajon ez a választásokig végül el nem készült (mondja, kedves BuBa, MIÉRT NEM TUDTÁK a 2019-es választásokig elkészíteni?) szabályzat hozhatott volna teljes beépítési tilalmat? Aligha. Az előterjesztésében ugyanis az áll, hogy a 2015-ös fővárosi településszerkezeti terv területfelhasználási egységeivel ÖSSZHANGBAN kell megalkotni" Továbbá: "a nyílt térség nagy része még a 2017-ben elfogadott fővárosi településszerkezeti tervben is (most tessék figyelni:) Lk-2 minősítéssel szerepelt, vagyis kisvárosias beépítésű lakóterületként." Na, egy ilyen állapotra vonatkozott BuBa változtatási tilalma. 2.) Bus Balázs, bukott fideszes polgármester (végzettsége: szociális munkás): "Senki nem tervezett ide lakóparkot, egészen addig, amíg a pártelnöktársa, Karácsony Gergely vezette főváros ki nem jelentette, hogy a Mocsáros-dűlő 268 ezer négyzetméterén megszünteti a zöld felületet lakás/iroda és egyéb ingatlanfejlesztés céljából. Ezek a tények kedves Tímea." HAZUDSZ, kedves BuBa. Azután SEM TERVEZETT ide lakóparkot senki. Annyi történt, hogy "a fővárosi közgyűlés 2021 február 24-én módosította a településszerkezeti tervet, és egy tekintélyes darabot ÁTSOROLT az Lk-2 ÖVEZETBŐL beépítésre NEM szánt övezetbe." A Mocsáros beépíthetőségét ezzel az új szabályozással jelentősen csökkentették, és kizárólag a terület nyugati sávjára, az Aranyhegyi út és a felszínen futó távhővezeték közötti zónára korlátozták. Forrás: https://www.valaszonline.hu/2021/03/10/mocsaros-fejlesztesi-koncepcio-budapest-termeszetvedelem-beepites/
Jose
2021. december 07. 07:12
Azért szívesen látnék mindkét oldalról valamiféle aláírt papírokat. Esetleg. (Mondani bármit lehet.)
Sumi
2021. december 06. 23:34
Timeja sokra vihetné egy ördögűzős filmben, mind színészi megformálásban, mind külsejében..csak magát kéne adnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!