Büntiben a sofőr és a vagyonkezelő

2021. december 01. 20:44

Minden el van rendezve. Az ingatlankezelő vezérigazgatója és a sofőr is megkapta a maga fegyelmijét.

2021. december 01. 20:44
null
Szikszai Péter
Magyar Nemzet

Minden el van rendezve. Az ingatlankezelő vezérigazgatója és a sofőr is megkapta a maga fegyelmijét. A főpolgármester azt nyilatkozta, hogy a sofőrje megbánta, hogy a buszsávban közlekedett. Karácsony Gergely nyugodtan facebookozhat vagy relaxálhat tovább a Prius hátsó ülésén. Persze nem árt megtalálnia a belső egyensúlyt az aktív városvezetés és a félig éber tudatállapot között, hiszen utóbbi esetében fel sem tűnik neki egy néhány száz méteres buszsávozás vagy egy negyvenmilliárdos ingatlaneladás. Egy kicsit elbambul a főpolgármester – mint az egyszeri miniszterelnök-jelölt tévés vita közben –, és nem várt következmények történnek. Például ismeretlen ingatlanügynökök egyszercsak jutalékot szednek milliárdos fővárosi ingatlanok után.

Egy apró rövidzárlat, és a Karácsonyt támogató Bajnai Gordon önfeledt tárgyalásokba kezd orosz befektetőkkel budapesti ügyekben. A kis figyelmetlenséget kihasználva valakik hirtelen eladnák jó pénzért a Városházát. Mennyi nem várt esemény történik egy szemhunyás alatt! De sebaj, Karácsony játssza tovább az ártatlant, és csak csodálkozik, mint vájár a bitcoinbányában. Azt már láttuk korábban is, ő az az embertípus, aki nem feltétlen híve a felelősségvállalásnak. Szívesen hárítja a botrányos ügyeket a jobboldali sajtóra, a Fideszre, az orosz titkosszolgálatokra, és ha végképp szorul a hurok, a kollégáira. Következetességben is küzd némi kihívással, hiszen nála pont akkora súlyú vétség a Városháza eladásáról tárgyalni egy több száz milliós kenőpénzért dolgozó ingatlanossal, mint a buszsávban hajtani a szolgálati autóval. Különbség persze így is van. Barts Balázs, a vagyonkezelő vezetője ugyanis tovább működtetheti a korrupt rendszert a Városházán, a sofőr viszont szégyellheti magát.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2021. december 02. 16:34
Baloldalon sosincs kovetkezmenye barmilyen bunnek, a buntetes max. fegyelmi
Szőke Ciklon
2021. december 02. 12:04
A fegyelmi átadásakor még elhangzott Karácsony szájából: Ne vedd komolyan, mi sem gondoltuk úgy, csak hát a közvélemény megnyugtatásául és a fideszes hangulatkeltés semlegesítésére szolgál. Amikor elcsitul a zaj, majd kárpótolni fogunk. Pont úgy, ahogy ez a szocializmusban történt egy-egy káder, jó elvtárs esetében.
zsuuuzsaaa
2021. december 02. 10:35
Egy előnye van ennek a tragikomédiának és a szereplőinek. Ahogy a bal oldal most viselkedik (... , amiről kommunikálnak - önfényezés a köbön, az ellenfél aljas lejáratása, majd amit ezután a kamera mögött tesznek (a valóság), végül a lebukás utáni pofátlan elkenés, félremagyarázás, felelősségáthárítás, ...) az nagyon sokat segít nekem a történelem egészének megértésében. Én eddig sok részt "nem értettem" a történelemből, mármint, fel nem foghattam, miért ellensége valaki a saját hazájának, miért lesz áruló, ki kivel és miért köt szövetséget (rosszul) ... és most tessék, így, hogy évről évre, napról napra szemünk előtt zajlik ez a rettenetes színjáték a 30 ezüstért, hirtelen sokkal átláthatóbb lett több ezer év. És rádöbbenek, a regények, novellák sem nagyították fel, túlozták el a szarjankók, jellemvonásait, nem karikírozták túl a drámai hatás kedvéért az aljas tetteiket, hanem tényleg vannak ILYEN emberek, a valóság tényleg képes ilyen abszurd embertípust "produkálni", életben és pozícióban tartani ...
Kormánypárti1
2021. december 02. 07:12
Jobban járt volna, ha azt mondja hogy mivel nincs jogosítványa mert nem csak autót és várost vezetni se sikerült megtanulnia, neki a kresz is kínai, így nem tudhatta hogy a busz sávban mehet-e az autója vagy sem. Csak vigyázzon, mert ezen az alapon a kerékpár sávval is gondjai lehetnek és a végén még letarolnak néhány bringást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!