Romaduma

2021. december 15. 07:32

Ha odaát elfogynak az érvek, mindig előkapják a náci kártyát.

2021. december 15. 07:32
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Pár esztendeje Boross Péter korábbi miniszterelnök egy interjúban arról beszélt, hogy a nemzetrontó politikusok ma is mekkora igyekezettel próbálják akadályozni az ország fölemelkedését. Niedermüller Pétert sem mulasztotta el megemlíteni. Olvasva egyik minapi Facebook-bejegyzését, jutottak eszembe az exkormányfő szavai.

»Mindennaposak a romákat sújtó rasszista támadások, amelyeket részben a kormánypárti retorika szít és legalizál« – írja a DK-s látványtervező, aki szűk esztendeje Erzsébetváros polgármestereként nemes egyszerűséggel utcára tette a 100 Tagú Cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t. Most meg váratlanul harsány antirasszista lett.

Hogy hisz-e valaki a romasimogatóvá nemesült kerületvezetőnek, nem tudni. Mindenesetre saját oldalán is lelkesen anyázzák, a többi fórumról nem is szólva: »Egyetlen rasszista támadást mondj, te anyaszomorító!«, »Romákat legutóbb akkor értek támadások, amikor a te megváltód volt a miniszterelnök.« Stb. Más arra figyelmeztet, ne üljünk fel a provokációknak. Ha odaát elfogynak az érvek, mindig előkapják a náci kártyát. 

Ami biztos, Niedermüller főnöke, szemkilövőhegyi Gyurcsány Ferenc elégedett az egérképű ember munkásságával. »Péter egy kitűnő demokrata, akit a Jóisten is polgármesternek teremtett – mondta egy ízben a DK-főpásztor. – Amit ő gondol, az nagyon rendben van.«

Innen nézve viszont azt látni, Niedermüller rosszindulatánál csak a butasága nagyobb. El sem tudja képzelni, hogy beszólásos kunsztjaival épp a »rémisztő képződményt alkotó, fehér, keresztény, heteroszexuális« nemzeti tábort erősíti. Áprilisban elhúzzák a nótáját. Kísér a 100 Tagú Cigányzenekar.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. december 15. 10:55
Ez "egérképű"? A bajusza is hosszabb, patkány ez!
MZita
2021. december 15. 10:20
"súlytó" - B.B. Ildi, te vagy az?
Senki99Alfonz
2021. december 15. 09:43
Niedermüller "váratlanul harsány antirasszista lett", zihálja Pilhál. Ha a valósággal egy fikarcnyit is törődne, nem kerülhette volna el a figyelmét, hogy Niedermüller jóval több mint egy negyed évszázada következetesen fellép a rasszizmus ellen, különösen a romákat súlytó megjelenési formái ellen. De mindaz a publikáció, beszéd és személyes fellépés, amit Niedermüller kifejtette Pilhált és aljadék társait egyáltalán nem érdekli. Csak rágalmazni és gyűlölködni akarnak. Ilyen a keresztényi konzervatív erkölcsi fölény!
Bokros Birka
2021. december 15. 09:39
Mégis mit tehetne egy zsidózó, kanadai, menekült, putris cigány, hogy felfigyeljenek rá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!