Kapitány, ó, kapitányom!

2021. december 15. 10:24

Gyurcsány kontra Márki-Zay, avagy két dudás nem fér meg egy csárdában.

2021. december 15. 10:24
Szabó Gergő
Pesti Srácok

„Sokak számára felejthetetlen alkotás a Holt költők társasága című film, melyben többek között Robin Williams játszik briliánsan, de akkor az azóta sajnos már elhunyt színész még nem tudhatta, hogy Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter újrajátssza a film egyik híres jelenetét, amikor kapitánynak nevezik Robin Williamst. A mostani baloldalon azonban nem volt rest a jugoszláv verziót elénk tárni, hiszen hazánkban ilyen az, amikor két kommunista dudás nem fér meg egy csárdában, és egymástól igyekeznek elmarni a nem létező, ám annál jobban vágyott kormánypálcát. Gyurcsány az utóbbi időben többször gúnyosan kapitányának nevezte Márki-Zay Pétert, aki ezt ideges hőbörgéssel utasította vissza, hiszen érezte a lekicsinylő tónust, melyet a levitézlett szemkilövető engedett meg magának bódulatában vagy akár józanságában. A probléma azonban vélhetően nem ilyen egyszerű, hiszen a nemzet dögkutainak gazdái láthatóan nehezen boltolják le egymás között, hogy ki is a szemétdomb valódi királya és mi a terv a következő hónapokban.

Azt már régóta tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc vörös koronája szinte odaégett az őszödi böszme homlokára, hiszen megfelelő kvalitás, tökéletes mértékű  gonoszság, valamint gyurcsányi kíméletlenség híján a magát demokratikus ellenzéknek nevező liberálkommunista fertő nincs megáldva rajta kívül olyan vezetővel, aki a szokásos demagóg köpködésen kívül másra is alkalmas. Gyurcsányról tudjuk, hogy igen jól tudja keverni a kártyákat, ugyan közel sem tökéletesen, de a köréje gyűlő gittegyletből még így is magasan kiemelkedik.

Zajos Peti azonban láthatóan erősen belezavart a képbe, bármekkora tulok is, és hiába beszélünk tervekről, húzásokról, azt kijelenthetjük, hogy Márki-Zay bizony szálka a kígyózó kígyók és a prímszámok koronázatlan elvtársának a szemében. Mert hiába látható, hogy a baloldal egy tervet követ, az is bizonyossá vált néhány hónap alatt, hogy bizony közel sincs egység az orbánfóbiás társaságnál, a kormányt leszámítva egymást utálják a legjobban, ahogy kommunistáéknál ez amúgy lenni szokott. Gyurcsány pedig megfáradt májkapacitásával még mindig uralja a terepet, hiszen amikor olyan embereket kell legyőznie, mint Fekete-Győr András, Tóth Bertalan, Karácsony Gergely és Jakab Péter, akkor két feles közt csak nevet egy nagyot és csuklóból megoldja a problémákat. Úgy tűnt, hogy ez lesz Márki-Zay Péter sorsa is, aki mostanában már szinte naponta járatja le magát és a saját csapatát, de a helyzet még tartogathat meglepetéseket. Márki-Zay pedig közben, ha éppen nem trágyával etetett és sötétben tartott gombáknak nevezi a fideszeseket, akkor leostobázza és idiótának kiáltja ki őket igen frappánsan, miközben igazi huszárvágással azt várja tőlük, hogy szavazzanak rá 2022. áprilisában. Ilyen tehát a kapitány, akit Gyurcsány nevezett el így láthatóan gúnyosan és lekicsinylően, az önmagát imádó Zajos Petinek pedig ez félelmetes balhorog volt, amit most ki is kér magának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. december 15. 13:33
Nekem nagyon tetszik a kapitányozás (bár a holt költők társaságáé jobban)..Gyurcsány eltalálta a pofont amit adhat MZP-nek..és ráadásul rögtön hülyét is csinált belőle a pozőr gazfickó..egyébként mindkettő az..
nyugalom
2021. december 15. 13:06
No es Szanyi kapitany?
simonvitéz
2021. december 15. 12:39
De ha már Gyurcsány elnevez, miért nem márkinak hivta? "A márki azt kérte tőlem hogy..." Vagy ezt is kíkérte volna magának az az idióta?
diós guba
2021. december 15. 12:14
Hogy Maky megy a levesbe, az nem kétséges A lényeg, hogy mikor. Ezt próbálja kicentizni mindkét oldal. A bal oldal próbál úgy taktikázni, hogy alkalom adtán jöjjön egy Megmenető, aki levezeti az összegyűlt libsi indulatokat, de már ne legyen idő kombinálgatni, illetve a jobb oldalnak ne legyen már ideje ellenlépéseket tenni. A jobb oldalnak az volna az ideális, ha Maki minél tovább züllesztené a bal oldali összefogást. És mit csinál Maki. Azt csinálja, hogy a hátralévő időben megpróbál önállósodni és minden ráaggatott kolonctól megszabadulni és Multi Level módszerrel befírolni az embereket. A baj az, hogy Magyarországon a MLM már évek olta lecsengett és az emberek immunisak ezzel szemben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!