Miért más a gendertéma, mint a többi?

2021. december 08. 09:16

A genderkérdés egy új berlini fal, ami nem csupán két világrendet választ el egymástól, hanem magát a teremtést hasítja ketté.

2021. december 08. 09:16
null
Szabados Ádám
Divinity

„Ugyanez a helyzet a genderkérdéssel is. A párhuzam természetesen nem a brutalitás, hanem a sokkoló határátlépés. A genderkérdés nagyon mélyen felkavarja az embereket, és ennek az az oka, hogy a nemek szándékos összekeverése szimbolikus jelentőségében messze túlmutat önmagán. Sok nehéz sors, sok bántalmazott gyermek van a világon, de amikor valaki a saját fiát látja először kasztráltan, női ruhában, vagy testvére kislányát levágott mellekkel, szakállasan, olyan megrendülést él át, ami szinte semmihez sem fogható. Ilyenkor az univerzum a sarkainál billen ki és tehetetlenül zuhan önmagába. Valami az alapoknál rendül meg, ami aztán minden mást megrendít. A genderkérdés egy új berlini fal, ami nem csupán két világrendet választ el egymástól, hanem magát a teremtést hasítja ketté. Olyan tektonikai mozgás, amely a kontinenseket az óceánok alá mossa, hogy többé ne legyenek a természetnek határai. A genderelmélet gigantikus zászló, amit ha kitűznek, az ősi káosz iszonyata veszi át az uralmat a Teremtő rendje felett. Ezt azok közül is sokan érzik, akik egyébként nem sokat törődnek a Teremtővel.

A gendertémák azért okoznak ekkora megrendülést, mert fundamentálisak, a teremtett rend alapjait érintik. Ezért nem sorolhatjuk őket hátrébb, ezért nem léphetünk rajtuk át, ezért vannak a társadalmi viták kellős közepén, és ezért van kardinális jelentőségük számunkra, hívők számára is. Rengeteg fontos kérdés van, amelyekkel foglalkoznunk kell. Foglalkozzunk is velük! Küzdjünk az alkoholistákért, a környezetért, a szexuálisan bántalmazottakért, a tisztességes közéletért. Tegyük meg, ami rajtunk áll! A genderkérdés azonban szimbolikus ügy, amelynek hordereje mérhetetlenül nagyobb önmagánál. A genderideológia azt a keretrendszert próbálja megsemmisíteni, amelyre a teremtett emberi valóság épül. »Ha az alapokat is lerombolják, mit tehet az igaz ember?« (Zsolt 11,3) Ezer másik probléma is van, de a nemek tudatos lebontása kapcsán érezhető társadalmi megrendülés jogos, az ijedtség és a felháborodás indokolt, a gender-ideológia elleni védekezés sürgető. A téma bagatellizálása pedig szerintem védhetetlen.”

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj. Illusztráció

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. december 08. 15:03
Hát éppen ez az. A gender háború az egész emberiség ellen folyik. A gyermekek és a fiatalok megrontása és megcsonkítása már eleve az emberiség elleni bűncselekménynek számít. Egyébként is, per logika, egy bizonytalankodó egyedből még is csak könnyebb a biológiai adottságainak megfelelő embert csinálni, mint az ellenkezőjét.
Sincero
2021. december 08. 14:43
Zseniális írás. (Sajnos.) Köszönjük. És reméljük, hogy sok elmében fényt gyújtott. Küldje el, legyen szíves, a brüsszeli homunculusoknak is - mégha ott süket fülekre talál is.
luzitanxaver
2021. december 08. 14:02
Boldogtalan meglehetősen változatos okokból lehet bárki emberfia és igencsak sokféle vágy be nem teljesülését lehet emögé lát(tat)ni. Az igazi probléma akkor van, amikor idővel kiderül: hiába van meg a vágy titokzatos tárgya, a birtok, ha be- és/vagy kiteljesülést mégsem hoz. Ha nem így lenne, nem állna meg a szegény gazdagok és a gazdag szegények igazsága, nem végződne szomorúan sok házasság válással, maga pedig képes lenne megérteni alapvető összefüggéseket. Az mondjuk viszonylag kevéssé meglepő, hogy a foximaxin sokminden egyéb mellett Bibliaismeret se tanítottak.
Vakfolt
2021. december 08. 12:36
"A gendertémák azért okoznak ekkora megrendülést, mert fundamentálisak, a teremtett rend alapjait érintik." Van ebben igazság, de alapvetően a komcsi mintát tudjuk felfedezni. A munkásosztály mint olyan nem létezett, szakszervezetekkel meg miegyébbel próbálták megteremteni, paraszti osztály sem volt, csak paraszti réteg, és azon belül is erős különbségek, mégis mesterségesen, osztály alapon ki lett találva hogy ki a jó és ki a rossz, és máris mehetett a szarság. Az újabb és újabb aberrációk és kitalációk nevesítése ugyanez a minta, de még mindig kevés embert érint, ezért bejött dzsóker témaként a blm, a náci ideológia fregolikabátban, kifordítom és máris újszerű elmélet! Szarnak ők a teremtett rendre, mesterséges csoportképzésről van szó csupán, hogy a teremtett káoszban ellegyenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!