Lehet ügynöközni vagy kiröhögni Gattyánt

2021. december 20. 11:12

...de amiről beszél, azon az ország jövője múlik.

2021. december 20. 11:12
null
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Azonnali.hu

„Ami problémát felvetett Gattyán György és mozgalma, egy normális, jövőorientált közbeszéddel rendelkező országban érdemi párbeszédet indíthatna el, ám Magyarország nem ilyen hely. Magyarország reménytelenül a 20. században ragadt, s a 21-ikből is csak annyit fog fel, amely épp a múltba rántja vissza a nálunk fejlettebb társadalmakat is.

Mostanában kevés dologban alakult olyan gyors és szinte telje körű konszenzus a magát mértékadónak tartó értelmiség köreiben és általában az ellenzéki közvéleményben, mint Gattyán György politikai ambíciói kapcsán.

»Komolytalan, troll, bohóc, Fidesz-bérenc« – hallhattuk a közéleti statáriumbíróság ítéleteit.

A milliárdos szándékai és motivációi kapcsán valóban több a kérdés, mint a válasz. (Talán éppen ezért nem kéne csípőből ellőni a pártpolitikai és világnézeti zsigerekből kiinduló megfejtéseket.)

Csak, hát az a helyzet, hogy ez  – legalábbis egyelőre – nem is igazán fontos.

Sokkal lényegesebb, amit mond, és amivel az elmúlt hetekben egyáltalán nem foglalkoztunk. Pedig kéne, mert amiről beszél, az ennek az országnak a jövője – illetve annak hiánya.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. február 07. 13:51
Szerintem nekünk van a leggyengébb ellenzékünk Európában
Béna Géza
2021. december 21. 10:31
Azért mert ez a strici menedzselni tudta a kurvákat nem kel az egész országot "kurva" országnak tekinteni
Royce2.0
2021. december 20. 23:31
Szerintem kifejezetten jól állunk digitalizációban. Bőven van még tér hová fejlődni, és ebben Gattyánnak tökéletesen igaza van, de (bezzeg) Németországot például kenterben verjük.
Volo
2021. december 20. 21:07
Észlelitek, micsoda érdekes a jelenség? ( Kitört belőlem a röhögés! ) Egy Jobbikot, vagy 10 éven át istenítő ( ujságokba irogató ) firkász, aki a Barikád, majd az Alfahír vezérhangadója ( volt?), egy pornós manust dícsérget, aki Jákob ellenfele ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!