Bajnai, rossz értelemben

2021. december 07. 17:02

Gordon az amerikaiak embere, de nem rossz értelemben – mondja harcostársáról Gansperger Gyula, a Városháza-ügyben feltűnt üzletember Anonymus legújabb nyilvánosságra került hangfelvételén.

2021. december 07. 17:02
null
Szikszai Péter
Magyar Nemzet

„Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel »együtt küzdöttek a barikádokon«, kapcsolatukat pedig úgy jellemezte, hogy az »több mint barátság«. Bajnai csak azért volt hajlandó tárgyalni az orosz befektető képviselőivel, mert „szeretett volna megismerkedni Gyula javaslatával”, és segíteni akart neki a Városháza-projektben. Ezért sok kétségünk nem lehet afelől, hogy Gansperger jól ismeri Bajnait. 

A „több mint barát” pedig úgy határozza meg a volt miniszterelnök tevékenységét, mint hogy ő az amerikai és német nagytőkések képviselője Magyarországon. A kijelentéseknek azért is adhatunk hitelt, mert egyrészt a saját meggyőződésünkkel is tökéletesen egybevág, hogy Bajnai egy háttérhatalom helytartója, másrészt a hangfelvételeken nem akárki, hanem az üzleti élet egyik kulcsfigurája, az ismert baloldali cég, a Wallis volt vezérigazgatója hallható. 

A remek politikai kapcsolatokkal rendelkező és azokat sűrűn emlegető bizniszmen egy üzleti tárgyaláson vezette be hallgatóságát a közéletbe, lényegre törő elemzést adva a magyar baloldalról.

»Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak« – kezdi a fejtegetést. Amiért nem esett le az állunk és kerekedett el a szemünk a szavak hallatán, annak az az oka, hogy ezt mi korábban is tudtuk. Az a legjobb, ha az ilyen információkat a baloldali bennfentesek erősítik meg. 

Gansperger arról is beszél, hogy a hazai ellenzéknek két körből kerül ki a pénzügyi támogatója. Az egyik kör a német és amerikai nagytőkés csoportok, »akik itt [Magyarországon] szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének«, és a másik – most kapaszkodjunk meg! – a Soros-birodalom. Nincs is annál szívet melengetőbb, mint amikor Bajnai Gordon harcostársa sorosozik. Erről persze eszünkbe juthat a baloldali lapok gúnyolódása a Fidesz anti-Soros-kampányán.”

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. december 07. 22:24
Bajnai egy sunyi gazember!
Szerencse
2021. december 07. 18:27
Valami alapján nyomozást indított a rendőrség. Szóbeszédre nem nyomozhatnak.
Gullwing
2021. december 07. 18:13
Nehéz a ballibcsik élete: hazudhatnak bármit rögtön lebuknak. Annyira ostobák hogy önmagukat buktatják le.
nick89
2021. december 07. 17:39
És soká éljen Völner Pál is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!