Adventi imádság I.

2021. december 08. 22:50

Nagy bajunk van nekünk ezzel az emberi idővel.

2021. december 08. 22:50
null
Balog Zoltán
Balog Zoltán
Facebook

„Nagy bajunk van nekünk ezzel az emberi idővel. Azzal, hogy egy nap csak 24 óra, hogy a szombat-vasárnap mindig késik, hogy vagy hirtelen szakad nyakunkba az ünnep felkészületlenül, vagy meg alig akar végre eljönni, aztán meg véget érni. „Adventus” azt jelenti, megérkezés. Segíts minket, Urunk Istenünk, megérkezni az adventi időbe. Abba a várakozásba, mely nem mindent el akar intézni, még mielőtt megjön a várva-várt, vagy nem várt ünnep, hanem segíts megérkezni a termékeny csendbe, a lelkünk belső világába, arra az útra, amely Hozzád visz.

Segíts másként élni, az időt másként tervezni ebben az adventben, mint ahogyan ezt megszoktuk a hétköznapokban.

Segíts időt adni magunknak arra, hogy felálljunk a munka mellől, arra, hogy leüljünk a másik ember mellé, hogy kiengedjük a kezünkből a kevésbé fontos tennivalókat, hogy összekulcsoljuk a kezünket imádságra, magunkért, a társunkért, a gyermekünkért, a szüleinkért, az egyházért, a hazánkért. Minden emberért, akinek a mi imádságunkra, a mi figyelmünkre, a mi szeretetünkre van szüksége. Adj nekünk adventben minőségi időket, napokat, órákat, perceket, hogy mire eljön az ünnep, ünneplőbe öltözzön a lelkünk.

Ámen.

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/...”

Fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2021. december 12. 03:30
Úgy legyen! Jó olvasni.
nick89
2021. december 09. 16:12
Hogy lehetett ez az ember az Orbán-kormány tagja, ha ilyen erkölcsös?
ittésmost
2021. december 09. 08:33
"Megszülethet Krisztus százszor Betlehemben Vagy benned, vagy sehol! Élet s halál ebben." (A. Silesius)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!