A Sherlock Holmes-hadművelet

2021. december 04. 07:53

Meg vagyok sértve. Hát rongyos másfélmilliót sem érek a Fidesznek?

2021. december 04. 07:53
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Meg vagyok sértve. Hát rongyos másfélmilliót sem érek a Fidesznek? Állítólag ennyit kell fizetni a magánnyomozóknak egy ú.n. »operatív környezettanulmány« összeállításáért, amelyben feltérképezik az adott ellenzéki politikus ellen felhasználható magánéleti híreket vagy híreszteléseket. A családtagok is érdekesek: még egy nagynéniről szóló zaftos sztori is jól jön. Az ilyen dossziét szép orosz nevén »kompromat«-nak hívják, ez jobban kifejezi a lényeget, mint az elegáns »operatív környezettanulmány«. Ezen a néven viszont be lehet írni akár a kampánypénzek elszámolásába is, a Fidesszel szemben amúgy sem túl kekec Állami Számvevőszék simán benyeli.

Ebből a jelek szerint én már végleg kimaradok. Akár Bástya elvtárs, aki ugyebár le van sajnálva. Kihagynak az egész Sherlock Holmes-hadműveletből: akárhogy fáj, rám még egy kezdő magándetektív se jut. A Fidesz most az előválasztás győzteseire, az ellenzék egyéni képviselőjelöltjeire gyúr. Olvasom, hogy ilyen munkára kaptak megbízást a magánnyomozóként ügyködő egykori titkosszolgák »Fidesz-közeli« köröktől. Ezzel nem lehet lebukni, hiszen legális, csak a tornából felmentett kényeskedők nyávoghatnak tiszta választásokat és hasonló libsi marhaságokat emlegetve. Persze, a privátkopóknál profibb dolog a Pegasust használni, de a titkosszolgálatok torkán sem lehet mindent egyszerre lenyomni.

Bár a házelnök már kicsit korrepetálta őket, figyelmüket az ellenzékre irányítva, de pedagógiai munkája teljes sikeréhez több idő kellene, a választás meg hamar jön. Az meg még hamarább, hogy Kövért talán köztársasági elnöknek is megválasztják, abból a székből pedig elég zsenánt volna hasonlókat mondani. Igaz, a mostaniból is az.

De ha már a Pegasus mellett a Sherlock Holmesokat is bevetik, akkor igazán lehetnének nagyvonalúak. Bevehetnének engem is a célszemélyek közé. Egy kis magánnyomozás hihetetlen mértékben megnövelné a renomémat a környéken. Ha valaki mindig a nyomomba járna, és egy jegyzetfüzettel a kezében faggatná a szomszédokat, mindjárt fontos embernek tűnnék. Márki-Zay napvilágra került dossziéja 64 oldalas volt (nem szeretnék túl kritikusnak mutatkozni, de elég vacak színvonalon). Nekem elég lenne 6-7 oldal is. Ha ennyit sem tudnak összeszedni rólam, minek éltem ennyi évet?”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. december 05. 20:53
de nemám! még egy kalap szart sem!
Feltuki és Gogylász
2021. december 05. 19:53
Azt a !!!!!! Akinek annyira nem volt fontos a saját édesanyja, hogy öregségére egy "intézetbe" záratta, ahonnan elkóborolt és belefulladt egy patakba! Az nekem ne hencegjen azzal, hogy neki nincsenek "zaftos" történetei! Szemét, aljas, magamutogató vén banya.
kòn bandi
2021. december 05. 18:11
Szart sem érsz Ildikó !
Csendőr
2021. december 05. 17:33
A hamisítatlan cinikus, pimasz bolsevik. Van bőr a botoxos képén, hogy A tnúból idézzen, amikor többek közöt ő miatta is 10 évig dobozban volt a film! Elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!