Hová tűnt a betlehemi jászol?

2021. november 24. 08:16

A kommunisták tértől-időtől függetlenül mind ugyanolyanok és mind ugyanúgy cselekednek.

2021. november 24. 08:16
null
Farkas Vajk
Magyar Nemzet

„Ahogy az ember idősödik és egyre több helyzetben és alkalommal találkozik kommunistákkal (értve ezen a »haladókat«, ’68-asokat, újkommunistákat stb.), és látja, hogy különböző pozíciókban, helyzetekben mit tesznek, az rájön, hogy tértől-időtől függetlenül mind ugyanolyanok és mind ugyanúgy cselekednek.

Ez egyfelől félelmetes, másfelől könnyebbség is ahhoz, hogy tudjuk, miért személyes és nemzeti érdek elkerülni őket. Nagy mesterei ők az elmaszkírozásnak, és – mint az egyszeri nárcisztikus ember – igyekeznek elbűvölni áldozataikat, akik (sokan) még mindig bedőlnek nekik, pedig semmi mást nem tesznek, csak ismét átverik őket.

Így van ez a mai ellenzékkel is. De aki odafigyel, az meglátja, itt-ott kilóg a lóláb. Közeleg a karácsony, a Megváltó, az emberré lett Isten születésének ünnepe, amely évszázadok óta hoz meghittséget és reményt a nyugati keresztény civilizáció otthonaiba. Néhány karácsonnyal összefüggő példán keresztül szeretném igazolni fenti állításomat.

Hogy a karácsony vallási tartalma mára sokaknak jó esetben is csak másodlagos jelentőségű, az csak részben eredője a mindent uraló fogyasztáskultúrának. Ott volt az a fránya negyven év is, amikor az idegen érdekeket kiszolgáló kommunisták – Rákosiék, Apró Antalék és Donáth Ferencék – uralták az országot a szovjet tankokra támaszkodva.”

Borítókép: Betlehemi jászol a Váci Székesegyházban (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezo
2021. november 25. 16:50
A kommunistáknál 1917 óta ugyanaz a lemez forog: lopni, csalni, hazudni!!! (Reggel, délben, este meg éjjel.)
imre962
2021. november 24. 23:39
Bunkó vagy! Húzzál vissza valamelyik undorító ballibsi pöcegödörbe. A lewdberg nevű ösztönlénynek szól az üzenet. X
luzitanxaver
2021. november 24. 15:14
Lehet más a jakobinus?
lewdberg
2021. november 24. 10:32
csak valláskárosultakat érdekel a karácsonyi mese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!