Újabb kamukép, újabb lebukás

2021. november 16. 17:24

Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára.

2021. november 16. 17:24
null
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„Újabb kamukép, újabb lebukás. Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára. Most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készült képet mutat be úgy, mintha az itthon készült kép lenne egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről. Mivel az eredeti képen látszódott a Citibank amerikai arculata, és az elhaladó busz oldalának szintén amerikai elmosódott felirata, ezért azokat nemes egyszerűséggel levágták a képről.

Szabó Tímea az átszerkesztett képpel és a mellé írt szöveggel azt az érzetet akarja kelteni, mintha a magyar kormány azt »intézte« volna a magyar hajléktalanoknak, hogy ne legyen hova menniük a téli hideg elől, és érzéketlen lenne a hajléktalanok iránt. A washingtonival szemben a magyar valóság az, hogy minden korábbinál magasabbra emeltük a hajléktalan ellátás támogatását, bevezettük a vörös kódot, és olyan többlet kapacitásokat hoztunk létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100%-ot.

Haladó baloldali hagyományt követ Szabó Tímea, hiszen nemcsak a »történelmi nagyok« vágtak le később szereplőket korábbi fekete-fehér csoportképekről, de Korózs Lajos is hamisított videót és statisztikát, Schmuck Erzsébet pedig egy Moszkva melletti kórház képével akarta illusztrálni a magyar szociális otthonok állapotait.”

Fotó: Rétvári Bence, Facebook

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2021. november 17. 09:50
Kampány van. A nemes cél érdekében gátlástalanul lehet hazudni. Gyurcsány is így tett 2006-ban. Persze aztán jött az igazság beszéd. Amit újabb hazugságok tömege követ.
sorivo4
2021. november 17. 09:36
Mit is mondott a minap, hogy az ellenzékben csak tisztességes emberek vannak?
röviden
2021. november 16. 23:12
Azt értem, hogyha valaki húsz-harminc éve a a szakdolgozatát, doktoriját összeollózta, hiszen a lebukás veszélye csekély volt. De ma, amikor tucatnyi képkereső szoftver elérhető bárki számára, hogy gondolja bárki is, hogy senkinek se jut eszébe a kamuképét ezeken átfuttatni.
Robertoo
2021. november 16. 20:30
Istenem! Aki kitalálta ezt a 'moslék koalíció' kifejezést, ... egy zseni volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!