Peren mereng

2021. november 09. 07:16

Szilvásy György nem tülekedett, amikor az észt porciózták.

2021. november 09. 07:16
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ügyvédekkel konzultál Szilvásy György, írja a Népszava. A Gyurcsány-kormány titokminisztere azt mérlegeli, milyen jogi lépéseket tehet az Elkxrtuk című mozifilm alkotói ellen. Őt ugyanis előnytelenül, hazug módon ábrázolták a vásznon. Ilyeneket mond a felháborodott ember: »Soha nem volt kékvillogós autóm, soha nem száguldoztam, soha nem üldöztem senkit.« Nagyjából ez a legerősebb érve.

Valószínűleg nem mondták meg neki, hogy nem dokumentumfilmet, hanem valós eseményeken alapuló játékfilmet látott. Szilvásy György nem tülekedett, amikor az észt porciózták. Egy kommentelő is e szellemi hiátusról ír: »Nincs megnevezve a filmben ez a balga ember. Ha magára ismer, az találat. Öngól.« (Évekkel ezelőtt Farkasházy Tivadar pert fontolgatott az Élet és Irodalom ellen, amiért a lap egy karikatúrán hat falloszként és egy vaginaként ábrázolta az őt is soraiban tudó Heti hetes szereplőit. Csak akkor tett le a perről, amikor ismerőse figyelmeztette: »Ha perelsz, az annyit jelent, fölismerted magad az egyik falloszban.«)

Természetesen magáról a 2006-os erőszakról is kifüstölögte magát a leharcolt miniszter. »A Fidesz vitte utcára a törő-zúzó, gyújtogató tüntetőket, most pedig a baloldalt próbálja azzal vádolni, amit ő maga csinált. A Fidesz durva történelemhamisítást követ el stb.« Ismerjük a gyurcsányi verziót… Nem akarom kedvét szegni a feldúlt titkosembernek, de jobb, ha tudja, igen jól fut a film. Olyannyira, hogy Kálomista Gábor producer már a második részen agyal. Megjegyzem, vannak gyenge pontjai is az Elkxrtuknak. Dobrev Klára például nem is hasonlít a valódira.”

Borítókép: Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 09. 10:17
nem csak a szeme szűk
Galerida
2021. november 09. 08:26
Szilvásynak rendkívüli képességei vannak, mert sikeresen megtett néhány dolgot, amiért egy normális jogrendben évszázadokat ülne.... Így meg még az ükunokájának sem lesznek anyagi gondjai, erkölcsiek meg garantáltan nem....
Fekete85
2021. november 09. 08:12
Aki antiszemita plakátkampányt csinál / soros/ az náci
HHH
2021. november 09. 07:53
"Nincs megnevezve a filmben ez a balga ember. Ha magára ismer, az találat. Öngól." Néha egyszerűbb az élet mint gondolnánk :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!