A kétfarkúak szavazói nem hülyék

2021. november 25. 16:07

...csak nem kérnek sem a NER-ből, sem az ellenzékéből.

2021. november 25. 16:07
null
Pelle János
Azonnali.hu

„Úgy tűnik, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és az érte lelkesedő média már túl sokat szapulta Orbán Viktort és a NER-t.

Most ahelyett, hogy legalább vázlatosan kifejtené, hogy hatalomra kerülve milyen tervei vannak Magyarország égető gazdasági, külpolitikai és társadalmi problémáinak megoldására, nekirontottak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, mely bírálja ugyan a Fideszt, de nem hajlandó beállni a hat pártból álló ellenzéki koalícióba és elszántan ragaszkodik a függetlenségéhez.

Kovács Gergely és társasága továbbra is szellemesen érvel, ami üde színfolt az acsarkodó hazai politikai légkörben, és a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az oligarchák bőkezű támogatása nélkül is esélyes arra, hogy az 2022 áprilisi választásokon bejusson a parlamentbe.

Véleményem szerint az MKKP az egyetlen olyan párt, ami körül nincsenek kétes alakok vagy kétes ügyek, és valódi alternatíva azoknak, akiknek elegük van a magyar politikára az utóbbi két évtizedben jellemző haszonelvű manipulációból, és sem az ellenzékre, sem a kormánypártokra nem akarnak szavazni.

Tény, hogy a lassan ismét kialakuló kétpártrendszerben „idegen test” a kutyapárt, mely nem vallja magát sem demokratának, sem kereszténynek, sem szocialistának, viszont mindeddig távol tartotta magát a zavaros ügyektől és a kétes alakoktól. Ennek ellenére szükség van a parlamentben egy olyan friss és józan hangra, amit az MKKP képvisel.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2021. november 26. 20:49
"Most ahelyett, hogy legalább vázlatosan kifejtené, hogy hatalomra kerülve milyen tervei vannak Magyarország égető gazdasági, külpolitikai és társadalmi problémáinak megoldására," (mármint a Márki Zay-nak). Mert a kétfarkú kutya párt már kifejtette, hogy hatalomra (vagy akár csak az országgyűlésbe) kerülve milyen tervei vannak... Volt már ilyen. Azt centrum pártnak hívták. Nyilvánvaló, hogy nem csatlakozik ahhoz a társasághoz amelyiknek a szatelit pártja. Nagyon átlátszó lenne. Majd a választások után... Ha kell!
masikhozzaszolo
2021. november 26. 11:28
Schiffer rájuk szavaz. Ő mondta, írta le. Jellemzés?
Rodolfo
2021. november 26. 09:43
Először is Gergőnek nem kellett volna anno füvet árulnia a szegedi egyetemi évei alatt, másodszor kevesebbet kellett volna partizni a D'n'B bulikon a Szuzy haverjával, és legutoljára el kellett volna végezni azt a rohadt egyetemet hogy legalább valamit fel tudjon mutatni a választóinak, mert addig ez az ember a Hajnal Miklós szintjén mozog, minden képesítés nélkül.. A matricás vandálkodásait már nem is említem..
sztd
2021. november 26. 09:35
Szerintem viszont komoly ember Kétfarkú Kutyapártra nem szavaz. Okok: 1. Valamit mondani (úgy, hogy az emberek többségének sem lehet állandóan megfelelni) mindig kockázatos. Mindig van jobb döntés, amit meg lehetett volna hozni, lehet vanni olcsóbbat, jobbat szebbet, csak éppen az energiákkal gazdálkodni kell. Márpedig ekkor az embernek nem a legjobb, vagy kisebbik rossz döntést is hoznia kell, sokszor gyorsan. 2. Ahol komoly döntések vannak, ott mindig vannak kétes alakok is. Az emberek kisebbsége a saját érdekét nézi, a többség pedig arra sem veszi a fáradságot, hogy átgondolja a saját érdekeit. Ilyen körülmények között megtalálni az elenyésző kisebbséget, aki tényleg átgondolja, és képviseli a köz érdekét akár a sajátjával szemben is tartósan, lényegében lehetetlen. Arra van esély, hogy a saját érdekek mellett az érintettek a köz érdekére is kellő (de nem minden korláton túli) figyelemmel legyenek. 3. Az országot kormányozni kell, és a Kutyapárt nem akar kormányozni. Aki rájuk szavaz, az menekül a döntés felelősségétől. Ha nem tetszik a két alternatíva, akkor keresni, vagy csinálni kell jobbat (ezt sokan megpróbálják, pl. Mi hazánk! LA75, Gattyán). Ha nem tud jobbat, akkor meg feleljen meg! +1. A korrupció nem komoly érv. Amikor a munkáltató felvesz egy munkavállalót, simán lehet, hogy az menetrend szerint visz el papírt, gémkapcsot, elemet, vagy használ autót saját célra. A munkáltató gondolhoatja, hogy ezért kirúgja (elő is fordulhat), de a jellemzőbb az, hogy egy határ alatt eltűri, és jó teljesítményű munkavállaló esetén a határ lényegesen magasabb. A politikusoknál mi, a választók vagyunk a munkáltatók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!