Nem, Merkel asszony, nem sikerült

2021. november 10. 20:24

„Wir haben das geschafft”, vagyis „sikerült” – mondta Angela Merkel búcsúinterjújában.

2021. november 10. 20:24
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Pár hete a kampányban még maga Merkel is arról beszélt, hogy gyorsítani kell a kitoloncolásokat és hogy az afgánok esetén most nem történhet meg az, ami a szírekkel 2015-ben. Akkor a józan, a reális Angela Merkel beszélt, a napokban pedig az, akinek nem tiszta a lelkiismerete. Az az Angela Merkel, aki valószínűleg maga is jól tudja, hogy mekkora hiba volt az, amit 2015-ben tett.Most azonban már nincs visszaút, menteni kell a menthetőt, valahogyan be kell bizonyítani, hogy sikeres volt az elmúlt 16 év.

Pedig nem volt az, ebből a szempontból biztosan nem. Sokat foglalkoztunk már Merkel politikai örökségével lapunk hasábjain is, amit azonban a kancellár most tett, az saját életútjának mentegetésén túl több 10 ezer ember arcul köpése. Vajon mit szólnak a »Wir haben es geschafft« mondathoz azok a hozzátartozók, akik olyan terrortámadásban veszítették el a szeretteiket, ahol az elkövető migrációs hátterű volt? Vajon ők is úgy gondolják, hogy sikerült?

És vajon »sikerült«-e azok szerint a nyugat-európai átlagemberek szerint, akik nap, mint nap úgy indulnak el dolgozni, úgy ülnek a vonaton, úgy vásárolnak a boltban, hogy hallják az újabb és újabb késelésről, lövöldözésről szóló híreket?

A konklúzió tehát az, hogy kedves Merkel asszony, nem sikerült. Nem sikerült sem menedzselni a migrációs válságot, sem integrálni az akkor érkezőket. Sőt, a nyugati társadalmak lassan azokat is elveszítik, akik a 70-es években, dolgozni érkezett muszlimok leszármazottjai, hiszen a mindenféle identitást nélkülöző, woke kultúra helyett sokkal vonzóbb számukra az imámok igehirdetése.”

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. november 11. 12:35
Teljesen világos, hogy Merkel a keresztény Európa sírásója. Remélem, a jövőben a neve olyan megvetésben fog részesülni, mint Hitleré. (Lehet, hogy ezért tartotta meg az első férje nevét???)
Dr Bubo
2021. november 11. 09:59
Sok német ember halála szárad a lelkén!
Dr Bubo
2021. november 11. 09:55
Nem hiba volt az, amit 2015-ben tett, hanem bűn. merkel a globalista háttérhatalom ügynöke!
nempolitizálok
2021. november 11. 08:55
A multi azt hitte, olcsó munkaerőhöz jut. Merkel a népe helyett kiszolgálta a multikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!