Nem akarunk újabb pártállamot

2021. november 27. 13:16

Kövér méltatlan arra, hogy egy magát legalábbis papíron demokráciának nevező ország házelnöke legyen.

2021. november 27. 13:16
null
Szél Bernadett
MTI-OS

Kövér László egy most kiszivárgott hangfelvétel szerint azt közölte a titkosszolgálatokkal, hogy mi, az ellenzék vagyunk a legnagyobb nemzetbiztonsági veszély az ország számára, és hogy számít rájuk, mármint a magyar titkosszolgálatokra abban, hogy Magyarországot megvédjék a magyar ellenzéktől. Kövér László számára láthatóan nem történt meg a rendszerváltás. Ugyanazokat a pártállami reflexeket produkálja, mint a kommunista rezsim funkcionáriusai. A most kiszivárgott hangfelvételeken a házelnöktől, Magyarország második legfőbb közjogi méltóságától (vagyis inkább méltatlanságtól) hallható kijelentések alkotmány-és törvénysértőek, a többpárti képviseleti demokráciával szemben a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvést fejezik ki. Kövér László méltatlan arra, hogy egy magát legalábbis papíron demokráciának nevező ország házelnöke legyen.

Minden, a pártállamot a háta mögött tudni akaró, a plurális demokrácia mellett elkötelezett állampolgár szerint tűrhetetlen az a pártállami tempó, amivel Kövér és a Fidesz Magyarországot ismét egyetlen párt kizárólagos hatalmának akarja alávetni.A kommunista pártállami rendszernek leáldozott, nem akarunk újabb pártállamot, az ennek álmát dédelgető újkommunista vezetőknek pedig semmi keresnivalójuk felelős pozícióban.

Magyar országgyűlési képviselőként visszautasítom, hogy a magyar szolgálatokat a Fidesz ellenem és a magyar ellenzék ellen használja. Az ellenzék Magyarország része. Jobb helyeken ezt követően az egész kormány távozna. Én mindent megteszek a változásért és erre hívok mindenkit. Nem akarunk pártállamban élni.

(MTI-OS)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2021. november 28. 15:11
Kövérnek teljesen igaza van és nagyon diplomatikusan fogalmazott .. Az azóta eltelt időben az ellenzék tevékenysége csak megerősít abban hogy az ezeréves hazánkat és több ezer éves nemzetünket simán beledobalnák az EU turmixgepbe ahol a németeket franciákat hollandokat belgákat már sikerült apróra darálni..
csjanos
2021. november 28. 09:59
...".jobb helyeken"....remélem oda utazol...szószátyár eltartott és ott is maradsz örökre ...pfuj...
annamanna
2021. november 28. 01:49
Szerintem Kövér szövegéből ez a lényeg: "Az újszerű küzdelem minden területre kiterjed, különösképpen a tudatipar – az oktatás, kultúra és média – területére, hiszen a XXI. században az egyes érdekcsoport által politikai alávetésre és gazdasági kifosztásra szánt Európában nem a terület, hanem a tudat megszállása az elsődleges cél." Ezt én teszem hozzá: honnan tudhatjuk, hogy mennyire van megszállva a tudatunk? Hogy amit gondolunk, és amiről meg vagyunk győződve, hogy a gondolataink a sajátjaink, azt nem csak visszhangozzuk? Pl a Mátrix ennek a nagy filmje. Csakhogy a Mátrixban a felébredt Neót nem a saját gondolatai várják, hanem egy másik, hasonlóan zárt és kidolgozott paradigmarendszer, amit Morpheus kínál fel és Neó azt lenyeli és a kritika bárféle lehetősége nélkül el is fogadja. És ő most már helyesen látja a világot. De miért is? Mert elfogadja azt, hogy Morpheus és a zioniak helyesen látják a világot. Mert egyébként a paradigmájuk működik is, csakhogy a mátrixos paradigma is működött, amíg benne volt. A Mátrix, mint film is így működik: már azelőtt válaszol, mielőtt a kérdéseket bárki feltenné. Biztos vagyok benne, hogy az ún véleményvezérek is előbb kaptak válaszokat, mint ahogyan feltették volna a kérdéseiket.És ők, mint véleményvezérek, olyan társadalomnak közvetítik a marha nagy igazságokat, amelyik szintén nem kérdez. És a társadalom máris választ kap azokra a kérdéseire, amiket fel sem tett. Ez a felvilágosodás. Így megy ez. Nyilván ezzel nincs is különösebben nagy baj, csak akkor, amikor a vak vezet világtalant és mindkettő a gödörbe esik. És nem igazán tudhatjuk, hogy ez mikor következik be. Kicsit nyomasztó (jó, azért nem leszek tőle depressziós, de mégis jó tudni), hogy a világképünk, minden, amit gondolunk, mennyire mélyen determinált. Azt gondoljuk, hogy a véleményünk a saját egyéni megélésünk, és nem is vagyunk tisztában vele, mennyire vagyunk hatás alatt.
tölgy
2021. november 27. 23:59
Felér egy beismerő vallomással a széllelbélelt kotkodácsolása. Magukra ismertek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!