Muciológiáról szakszerűen

2021. november 03. 16:29

Rengetegen kérdezik, tulajdonképpen mi is ez az ismeretlen tudományág.

2021. november 03. 16:29
null
Kurtz ezredes
Kontra

„Sokkal pontosabb képet kapunk a muciológiáról, ha komolyabb figyelmet fordítunk annak művelőjére, mint magára a tudományterületre!

Hősünk általában jó családból származik, és bár különösebb affinitást egyetlen komoly tudományhoz sem mutatott, szüleinek, egészen pontosan a kapcsolatrendszerüknek hála már egészen kisgyermekkorában eldőlt, hogy a muciológiát bizony nem középiskolás fokon fogja művelni. A reáliák túl bonyolultak, orvosin mégiscsak hullákat kell boncolgatni, a műszaki pedig már-már kétkezi munkának számít. Így maradt a tudományok királynője(?), a muciológia. 

A muciológiára naivan azt mondhatnánk, hogy a társadalomtudományok összessége. Pedig a muciológia első törvénye az, hogy a muciológia csakis valaminek a hiánytüneteként jöhet létre. Nagyon fontos, hogy a muciológia tudománya(?) sosem a megoldás igényével lép fel, így muciológiai törvényeket, életigazságokat sosem alkothatunk tényleges valójukban.

A muciológiának is vannak ugyan törvényei (lásd korábban, illetve ezekre még később visszatérünk), de a muciológia alapvetően vizsgál. Nagyon fontos, hogy a muciológus az adott problémát mindig az önmaga iránti végtelen empátiával és pátosszal vizsgálja. Ezenkívül az is fontos, hogy az adott vizsgálat konklúziójaként levont és nagy műgonddal publikált értekezése sose jelentsen többet annál, minthogy nagy mennyiségű és testhőmérsékletű (ez a legtöbb muciológusnál a Nap függvénye) levegő távozzon a muciológus szájából.”

Fotó: FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO L / FST / Science Photo Library via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. november 04. 08:01
Egy-két nagyon lényeges jelenség kimaradt a Kurtz-féle definícióból. 1. Mivel tkp. nem értenek semmihez, aminek értelme, jelentősége van, ezért egész nap belvárosi presszókban meresztik a seggüket. 2. Ők is érzik, hogy ez nagyon unalmas (még 80 IQ alatt is), ezért "valamit csinálni kell" felkiáltással az LMBtQI++++ és a BLM, meg hasonló haladó ideológiákkal foglalkoznak, erősen hozzájárulva annak terjedéséhez.
nemecsekerno_007
2021. november 03. 21:53
Ha csak a Kurtz által felvázolt forgatókönyv működne akkor nem lenne ilyen kurva sok muciológus. :))))))))))))))))))))
SzaZo
2021. november 03. 19:55
mucus = takony Ergo: Takonyológia
mokány
2021. november 03. 19:29
Nem szép dolog irigykedni , katona .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!