Minden idők legkerítésellenesebb nyilatkozata, amely lerántotta a leplet egy őzike értelmetlen haláláról

2021. november 19. 22:03

A kurva életbe már, gombászni sem lehet szabadon a határnál? Sőt! Az megvan, hogy a határzár bizonyos időközönként gyilkol? Ezúttal újat mutatunk: egy olyan kerítésellenes megszólalást, amely nem egy kerítésellenes megszólalás a sok közül, hanem maga A Kerítésellenes Megszólalás.

2021. november 19. 22:03
null
Samuel Hadnagy
Facebook

„Vélhetően mostanra már mindenki kellőképpen unja a témát, hogy melyik (baloldali) politikus milyen kerítésellenes nyilatkozatot tett korábban. Feltehetően nem véletlenül, hiszen az évek során számos ilyen kijelentés hangzott el, és ezeket legalább ennyiszer játszották vissza a különböző felületeken.

Mint azt már mindenki tudja, amikor a kormány felállította a határzárat, Gyurcsány Ferenc és baráti köre egyöntetűen elutasította a lépést. Mondván, hogy

a kerítés felesleges,

a kerítés nem akadályozza meg a migrációt,

a kerítés drága,

a kerítés a fasizmus szimbóluma,

a kerítés szembemegy az Európai Unió értékeivel, és még Jean-Claude Junckernek sem tetszik.

Csakhogy a parlamenti választáson újra beköszönt a valóság, és a mindig rafinált ellenzék azonnal stratégiát váltott. Hirtelen arra az álláspontra jutottak, hogy

a kerítés nem felesleges,

a kerítés megakadályozza a migrációt,

a kerítés nem drága (na jó, lehet, hogy ekkorát nem fordultak),

a kerítés nem a fasizmus szimbóluma,

a kerítés nem megy szembe az Európai Unió értékeivel, és még Jean-Claude Junckernek is tetszik.  

Bár mindig van abban némi izgalom, ha a múlt valamely aprócska pillanata szembesítő jelleggel felbukkan, a határzárszapuló megnyilvánulások piaca annyira telített, hogy egy-egy új megszólalás jellemzően már nem tudja lázba hozni a magyar embereket.

Szabó Tímea időtálló, instantklasszikus kerítésellenes (vagy inkább kerítésgyilkos) sugalmazásának a mai napig nem akadt kihívója, hiszen arra még senki nem vette a bátorságot, hogy egy ártatlan állat halálát rávarrja a magyar határzárra. Neki viszont összejött a bravúr.

Na, erre varrjon gombot valamelyik okostóni! Feri, jó lenne ha előkerülnél, miután visszatértél az elvonóból a jól megérdemelt pihenésedből, gurítanál egy nagyot. Különben unatkozni fogunk!”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosemvolt
2021. november 20. 12:17
Ha, csak az őzike pusztult volna el. Persze az őzikék nem hülyék, nem mennek neki a kerítésnek, ha nem kergetik őket a kóbor kutyák. Természetes körülmények között az állatok nagyon is észreveszik a kerítést. Akkoriban nem kabul rózsája vitte a prímet, hanem a sötétzöldek. Legfőbb érvük a földi kutyák kipusztulásának a veszélye a kerítés miatt. Szerencsétlen libbantak addig azt sem tudták, hogy léteznek földi kutyák, de a belvárosból azt sem tudják, hogy ha nagyjából 2 méterenként van egy leásott oszlop, az egyáltalán nem zavarja a földi kutyák járását-kelését. Amúgy kabul rózsája és a zöldek miért nem emelnek szót a patakmedrek betonlapokkal történő borítása ellen. No, ott valóban elpusztul minden állat és kegyetlen szenvedése van, mert próbál a betonlapokon felkapaszkodni, de nem tud. Csontig lekopik a lába, mire elpusztul. Most vettem észre, hogy "balbakó" is ugyanezt a témát járta körül. Bocs.
zsanett-kúnrum
2021. november 20. 10:10
Doktor dittátor úrunk szemet vetett az őzikékre is
balbako_
2021. november 20. 07:10
Szabó Tímea a földikutyák sanyarú sorsa után az őzikékét is idecitálja. Az fel sem merül benne, ha nincsenek migránsok Európa kellős közepén, akkor ezzel megteremthető az őz- és földikutya paradicsom.
k33
2021. november 20. 05:37
És az országúton elütött őzikékkel mi van? Azokért ki felel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!