Merkel megy, az önáltatás marad

2021. november 08. 11:39

Angela Merkel egy mélyen megosztott, gyűlölettől izzó Németországot hagy maga mögött.

2021. november 08. 11:39
null
Chiam Noll
Achgut

„Az apologetikus média Angela Merkel által vérrel és verejtékkel megerősített rendszere továbbra is hazudik a bátor német adófizetőknek az ország bukásáról. »Nincs még egy olyan versenyszám, amiben Németország olyan jó lenne, mint az önáltatásban« – mondja a brit történész [Niall Ferguson]. »Ti, németek csak azért élhettek ilyen gondtalanul, mert az USA permanens katonai biztonsági garanciát adott nektek. […] Eközben sok német utálja az USA-t. Ez előbb vagy utóbb súlyos problémához fog vezetni.«

Egy újabb problémához. Németország gyengeségei a most következő, valóságtól eltávolodott kormány alatt válságba fognak átcsapni. Ahogy a dicstelen búcsújáról szóló ügybuzgó híradások is mutatják, Angela Merkel sikeresen hallgatta és rejtette el az ország gyűlő problémáit a nyilvánosság elől. Minden pszichológus egyetértene velem abban, hogy a problémák szőnyeg alá söprése csak súlyosbítja a betegséget. A hallgatás, az igazodás és a politikai korrektség atmoszférája mérgező fellegként lebeg az ország felett, és már az iskolás gyerekeket is meggátolja abban, hogy a túléléshez szükséges kreativitásukat kibontakoztathassák.

Angela Merkel egy mélyen megosztott, gyűlölettől izzó Németországot hagy maga mögött. Az eltérő véleményeket – menekültpolitikáról, klímapánikról vagy a koronavírus elleni oltásról – atavisztikus dühvel üldözik. Merkel elérte a nyugdíjkorhatárt, és udvari médiája dicshimnuszai közepette visszavonulhat. Nem teljesen biztos, hogy valamilyen úton-módon nem tér vissza a nagypolitikába, de az már csak valamilyen nemzetközi grémiumban betöltött tisztség lehet majd, ami még a német kormánynál is kevésbé átláthatóan működik. Honfitársainak egy halom problémát hagy hátra, de számára ez egy jó időszak volt. Mostanában gyakran és szívesen nevet. Azt hiszem, bennünket nevet ki.”

Nyitókép: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskata
2021. november 08. 13:59
https://www.amazon.de/16-Jahre-Angela-Merkel-Zerst%C3%B6rungswerks/dp/3864458358 Tűpontos elemzés, igen megcsinálta! Az NSZK-ból NDK-t + Migránsok betelepítését = Vészhelyzet
zakar zoltán béla
2021. november 08. 13:34
egy senkivel kevesebb de van utánpótlás
matykox
2021. november 08. 12:47
Hát, egy közismert és bizonyított, egyéertelműen USÁNKA-bekötött atlantistát (Ferguson, a gyengék kedvéért) idézgetni németek ügyében - azért ez nem referencia. Amellett, hogy Fergusoannak igaza van sok mindenben, egyértelműen Európa-ellenérdekelt. Ahogy ez a Chaim is.
Dr Bubo
2021. november 08. 12:10
merkel ügynök elvégezte a feladatát, a német nemzet(állam) lerombolását, merkel ügynök mehet nyugdíjba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!