Márki-Zay Péter „kívülállása” radikálisnak tűnhet, de nincs ő messze a jobboldal felé nyitott ellenzéki pártok értékrendjétől

2021. november 09. 10:39

MZP retorikája nagyon is belesimul abba az értékrendbe, amit az ellenzék többsége magának vall.

2021. november 09. 10:39
Shakkour Aram
Mérce

„MZP Kész Zoltánra jobbkezeként tekint, és e ténynek alapvetően taszítónak kellene tűnnie akárki számára, aki a politikai elit megújulását várja tőle. MZP »kívülállása« éppen annyira radikális, mint Kész Zoltáné, vagyis az alapvetően radikálisként eladott retorika nagyon is belesimul abba az értékrendbe, amit az ellenzék többsége magának vall. Jó példa erre, hogy ha egy tőle picit jobbra vagy balra álló jelölt a feles alkotmányozás gondolatával játszana, már régen megnyomták volna a pánikgombot: szélsőségesek akarják semmibe venni a demokratikus berendezkedést, vagy legalábbis azt a keveset, ami maradt belőle.

De mivel ezt valaki a liberális status quo helyreállításának érdekében tenné meg, Bod Péter Ákostól Puzsér Róbertig mindenki szemet huny felette. A „szakértői kormányzás” retorikája sokak számára csábító gondolat, mert ez megmaradt mint legenda a Bajnai-korszakból, de antikorrupciós felelősnek Hadházy Ákost, egy állatorvost tenne meg – és félreértés ne essék, én ezt alapvetően egy rendben levő dolognak tartom, csak hát hívjuk annak, ami: politikai kinevezése egy ügyes és eredményes politikusnak. Így MZP számára a politikai eredmény a fontos, nem a szakértelem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoldzolko
2021. november 09. 18:58
Milyen érdekes, hogy a mandiner folyamatosan gyártja a Márki Zayos cikkeket, eddig nem igazán foglalkoztak vele :)) Ebből is látszik, hogy azért rendesen fosnak tőle, joggal! :)
zakar zoltán béla
2021. november 09. 17:20
Szia BTK BLM...stb!
Akitlosz
2021. november 09. 15:02
Hát őt meg honnan szalajtották? Ő a Mérce Azbeszt Tristánja?
Zaajan
2021. november 09. 14:11
Egy arab, akinek az apjának anno kifizettük az egyetemet, megházasodott de nem húzott haza, a fia sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!