Rázós kérdések

2021. november 12. 07:26

Budapest a Városházát is eladná, ennél látványosabban nem lehetne illusztrálni a baloldal csődjét.

2021. november 12. 07:26
null
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„A jobboldal szavazói kapaszkodjanak meg, nehéz kérdés következik! Miért segít a polgári oldalnak, hogy 2019-ben a baloldal Budapest és több település irányítását átvette? Nagyon sokan élték meg ugyanis rosszul, hogy Gyurcsány Ferenc és szövetségesei olyan pozícióba jutottak, amely megnyitotta az esélyt arra, hogy egy bukott politikai világ emberei döntéshozó helyzetbe jussanak. Nem baj, hogy ez megtörtént. Mégpedig azért, mert attól jobban semmi nem emlékeztethet a 2010 előtti világra, mint a letűnt időszak szereplőinek a tevékenysége.

A hírek arról szólnak, hogy Budapest vezetése a Városházát is eladná. Ennél látványosabban nem lehetne illusztrálni a baloldali irányítás csődjét. Nekik a hatalom nem szól másról, mint saját maguk anyagi gyarapodásáról. Ez az a csapat, amelyik populizmussal vádolja az Orbán-kormányt. De mit nevezünk ennek? A populizmus a nép többségi akaratával összhangban tett erőfeszítések összessége. Ez lenne a baj?

A 2010 előtti időszakban mintegy egymillió ember vett fel devizahitelt. Ha hozzászámoljuk a családtagokat is, akkor jóval nagyobb körről beszélhetünk. Nekik a gyengülő forintárfolyam és az állam tétlensége a megélhetésüket veszélyeztette. Nem kevesen voltak, akik mindenüket elvesztették… A balliberális kormány olyannyira nem volt populista, hogy a füle botját nem mozdította a bajbajutottak segélykiáltására. Sőt Gyurcsány Ferenc nem győzött a gyenge forint mellett érvelni azokban az időkben.

Mindezek fényében fel lehet tenni még egy kérdést, ami miatt azonban nemcsak a jobboldali, hanem a baloldali szavazók is megkapaszkodhatnak. Ez így szól: ha a baloldal lenne most hatalmon, mennyit kellene fizetni a rezsiért? Nem kell találgatni, ezt forintra lehet tudni. ”

Borítókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2021. november 16. 10:41
Ez azt hiszi, hogy az övé minden Bp.-n és azt csinál vele amit akar. Hogy lehetne eltávolítani?? Úgy hiányzik a mafla pofájára, néhány maflás!!!
elfújta az ellenszél
2021. november 12. 14:28
Nem úgy van, mert - tagadjuk hogy bármi történt volna - történt, de nem arról volt szó - lehet hogy arról volt szó de nem úgy - nem tudott róla Karácsony - ha tudott, csak jót akart csinálni - ti meg jachtoztok Egyébként is O1GO1GO1GO1GO1G
lvjtn
2021. november 12. 11:44
a városházát? ezek b+ öt forintért a saját anyjukat eladnák ahogy el is adtak mindent. az elmúlt harminc évben, ahol csak hatalmon voltak, "privatizáció" címén elkaszinózták, szétrabolták, kifosztották az országot, önkormányzot, amit értek
Gullwing
2021. november 12. 11:19
Szar tolvaj banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!