Humanitárius válság a lengyel fehérorosz határon

2021. november 11. 20:16

Lukasenka zsarolásra használja gyalogként a szegény sorsú embereket a politikai sakkjátszmájában.

2021. november 11. 20:16
null
Vágó Gábor
Facebook

„Humanitárius válság a lengyel fehérorosz határon, mindeközben Szíjjártó a felelősökről hallgat,.

A Fidesz propagandában volt már mindenki felelős az illegális migráció szervezéséért: Soros, Brüsszel, civilek, aktivisták, mikor éppen ki volt aktuálisan a célkeresztben. Most amikor tényszerű, hogy belorusz kormányzati szervek kisérik fegyverrel a határra a menekülteket, valahogy nem firtatja a felelősöket a magyar külügyminiszter. Pedig elég egyértelmű, hogy Lukasenka zsarolásra használja gyalogként a szegény sorsú embereket a politikai sakkjátszmájában.

Amikor az elcsalt választások után Fehéroroszországban ellenzékieket börtönöztek be, kínoztak meg, a Fidesz-kormány az utolsók között mondott véleményt nemzetközi szinten. Most amikor valódi krízis lett az EU határán, nem tud a magyar kormány kitekinteni Putyin alvégéből, és megnevezni a valódi felelőst: Lukasenkát.

Az egy nagyon szomorú dolog, hogy gyűlöletre építő menekültellenes propagandát folytat a Fidesz. Az még inkább szomorú, hogy az ellenzéki veztője is ugyanezt a szókészletet és narratívát használva revolverezi a Fideszt. Ami a legdühítőbb, hogy amikor nyilvánvalóan megbicsaklik a narratíva, mert nem az EU, hanem egy keleti diktátor szervezi az illegális bevándorlást, akkor mélyen hallgat mind a Fidesz-kormány mind az ellenzéke.”

Fotó: Vágó Gábor, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2021. november 12. 12:45
Faszikám a felelősöket ne Belaruszban keresd, keresd ott ahol beszervezik őket! Ezek nem a fehéroroszok, ők csak élnek a lehetőséggel!
Gullwing
2021. november 12. 09:50
Te kibaszott zöld hulladék mért itt téped a pofád, mért nem mégy oda segítení?!
hátakkor
2021. november 12. 08:21
Minszktől egy köpés Berlin légi úton, bmelyik pilóta le tudná tenni a gépet tele aranynál is értékesebbel az ezer évig épített berlini reptéren.
Dénia
2021. november 12. 07:09
Nem inkább az EU cseszi el dilettáns módon az EU közvetlen szomszédságában lévő országokkal a kulcsfontosságú, stratégiai kapcsolatokat? Mi a lószar köze van az eunak a fehérorosz választásokhoz? Soha a büdös életben nem érdekelte a nyugatot Fehéroroszország, húsz évig egy árva nyikkot sem hallottam róla. Olyannyira, hogy egy idő után elkezdtem kételkedni abban, hogy van egyáltalán ilyen ország, vagy csak én emlékszem rosszul, és direkt rákerestem, hogy megnézzem, mi van ott. Most meg hirtelen milyen fontos lett, hogy ott milyen minőségű a demokrácia, meg a jogállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!