Nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt

2021. november 24. 09:50

Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet.

2021. november 24. 09:50
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt. Nem elég, hogy a fővárosban befizetett adók 98 százalékát elvonják, még a fővárosi önkormányzatnak a saját bevételeiből is fizetnie kell a kormánynak, így valósult meg az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy mára a főváros nettó befizetője lett a költségvetésnek.

Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet. Elvonták a gépjárműadót, négyszeresére, 37 milliárd forintra emelték a szolidaritási hozzájárulást, 80 milliárd forint iparűzési adót vontak el a Fővárostól és a kerületektől, értelmetlen víziközműadóval igyekeznek tönkretenni az ivóvízellátást, pazarló állami kukaholdinggal a szemétszállítást, a kedvezményes hitelfelvételek blokkolásával akadályozzák a járműbeszerzést.

Most épp a közösségi közlekedést akarják ellehetetleníteni azzal, hogy a költségvetési törvényben a Budapestnek járó 12 milliárd forintot visszatartják. A kormány bünteti a budapestieket, mert a fővárosiak masszív többsége nem vevő a gyűlöletkampányaikra és tisztán látják, hogy a NER hogyan lopta szét 11 év alatt az országot, hogyan rohasztották le az oktatást és az egészségügyi rendszert.

Az Egészséges Budapest támogatási szerződések ügyében is az utolsó pillanatig packáztak a Fővárossal, csak hogy ne tudjanak a beruházásokkal tervezni a szakrendelők és a partner egészségügyi szolgáltatók. Arroganciában mindig is kiváló volt a Fidesz, kormányzásban pedig csapnivaló.”

Fotó: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. november 25. 10:34
A kormánytól megkaptuk a 80 ezer forintot, és a kiegészítést. Megyek ki a kapuhoz, ha Karigeri is küldi a 80 ezret. És még a Dobrev által beígért 100 ezret, és a 2 oltás után a Fegyőr által ígért 100+100 ezret. És a Dobrev által az EU minimálnyugdíj kiegészítést. Megjön délig, vagy majd csengetnek, ha itt lesz? Mehetek főzni?
SyncBaer
2021. november 25. 09:31
Post rest perditas... beszélj hülyeségeket, hátha nem veszi észre a nép!
Bokros Birka
2021. november 25. 08:50
KanyiGeci ne hülyéskedj, mert úgy maradsz. Ha jól emlékszem Budapest csupán egy közigazgatási város, ahol a nemzeti össztermék minimális része termelődik. Az már más kérdés, hogy centralizáció miatt itt kereskednek a vidéken megtermelt kész áruval. Papír szaporításból nem tud Bunkópest életben maradni. Nagyon jó példa erre a régi M5-ös autópálya bevétele, mely Budapestet nem is érinti, még is itt adózott, mert itt a cég székhelye. Papír fosó anyavállalat székhelye bunkópesten, termelő leányvállalat vidéken. Na ezt a csomót old ki ne a városháza bulidat.
toyota1234
2021. november 24. 22:58
2021-ben 30%-al több támogatást kapott a főváros mint 2020-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!