Bezzegkeresztény az eresznél

2021. november 15. 15:21

Attól tartok, hogy nem ugyanazt az Újszövetséget olvassuk.

2021. november 15. 15:21
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

»Régebben vagyok keresztény és jobboldali, mint Orbán Viktor és a Fidesz« – szögezte le büszkén és határozottan Márki-Zay Péter Brüsszelben, hogy azután néhány órával később élőben jelentkezzen be az általa »ikonikusnak« nevezett eresz mellől, szilárd meggyőződéssel mondva bele a kamerába: azon az ereszen az egész Fidesz »ereszkedett olyan erkölcsi mélységekbe, ahonnan nincs visszaút«.

Mármost attól tartok, hogy nem ugyanazt az Újszövetséget olvassuk; ez a két rövidke kis megnyilvánulás ugyanis minimum három ponton áll szöges ellentétben a keresztény tanítással, már ha maradunk egy óvatos becslésnél. Zavarba is jön az ember: most vajon tényleg ennyire tájékozatlan a mi régi motoros Péter testvérünk Jézus Krisztus tanítását illetően, vagy nem tájékozatlan ő, csak néhány szavazat és Facebook-lájk kedvéért időnként inkább rugalmasan kezeli ezt a kereszténység-dolgot?

Mert miről is van szó. »Én ennek az utolsónak is annyit szánok, mint neked« – mondja az evangéliumi szőlősgazda akkor, amikor a hajnalban felbérelt és az egész napot végiggüriző szőlőmunkás zúgolódni kezd, mert a nagyvonalú gazda az estefelé felvett napszámosoknak is kifizeti az egész napi bért. Márki-Zay Péter elég sokszor hallhatta ezt a példabeszédet vasárnaponként a templomban ahhoz, hogy világossá váljék számára: teljesen irreleváns, ki mióta keresztény.

Hippói Szent Ágoston 32 évesen keresztelkedett meg, Edith Stein pedig 31 évesen, tehát nekik is henceghetne MZP, hogy lárifári, ő bezzeg sokkal hamarabb lett katolikus. De Szent Pál leveleire is legyinthetne lesajnálóan, mondván, ne prédikáljon nekem a szentleckében egy olyan fazon, aki a húszas évei elején még üldözte a keresztényeket.

Még inkább kérdéseket vet fel azonban a brüsszeli ereszes bejelentkezés, amelynek keretében keresztény politikusunk kedélyesen csámcsog egy másik keresztény tragikus bukásán. Lehet persze erre azt mondani, hogy itt egy volt közszereplőről van szó, ráadásul olyanról, aki a homoszexuálisokat állítólagosan korlátozó alaptörvényt írta – csakhogy soha nem derül ki, miért is lenne kötelező bárkinek is LMBT-progresszív alkotmányt megfogalmazni.”

Fotó: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. november 15. 07:32
Kedves húdekeresztény komcsi bácsi: https://youtu.be/ce3yHJQLa-U?list=RDce3yHJQLa-U&t=164&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202111
TMATMA
2021. november 15. 00:39
,,Annak okáért tehát sem azé, aki akarja, sem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.” ( Pál a Rómabeliekhez, 9,16. Károli Gáspár fordítása.)
Senye Péter
2021. november 14. 08:12
Hogy O.V. személy szerint mennyire jó keresztény, nem tudom. De vezetésével a Fidesz kormány tesz egyet-s-mást a keresztény egyházakért.
Flagellator1974
2021. november 14. 00:09
Ikonikus kép az ott legfelül a két genyáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!