Magyar íróként tiltakozom Demeter Szilárd kijelentései ellen

2021. november 08. 19:15

Nem irányíthatja a magyar kultúrát olyan ember, aki vállaltan lenézi azt.

2021. november 08. 19:15
null
Závada Péter
Facebook

„Magyar íróként tiltakozom Demeter Szilárd,

a PIM főigazgatójának immár rendszeressé vált, kultúrpolitikushoz méltatlan hangvételű kijelentései ellen, melyekkel hétről hétre a magyar irodalmat, színházat, zenét és filmet gyalázza, ezáltal pedig nagyra becsült kollégáim munkáját veszi semmibe.

Szolidaritásomat fejezem ki továbbá Parti Nagy Lajos és minden olyan alkotó iránt, akikről az igazgató úr személyesen is méltatlanul nyilatkozott.

Nem irányíthatja a magyar kultúrát olyan ember, aki vállaltan lenézi azt.

Závada Péter 2021.11.08.”

Nyitókép: Telex YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vilkó
2021. november 10. 14:13
Egyszer belekezdtem Závada Pál egyik örökbecsűjébe. Az első oldal után visszahelyeztem a könyvtár polcára. És elég sok magyar (de külföldi) kortárssal voltam így az utóbbi 30 évben. De persze biztosan velem (átlag magyar olvasó) van a baj, nem a sok posztmodern íróval, aki önmegvalósít, és rohadtul nem érdekli, hogy a haverjain kívül más olvassa-e.
hatvanas
2021. november 10. 13:23
Na, megszólalt a 80%... Tényleg kuka-hangja van.
gonterl
2021. november 10. 10:19
A friss dolgokat nem lehet a konzervekkel összevetni. https://ktkj.blog.hu/admin/post/edit/16721846
Latoszog
2021. november 09. 13:25
Ez a Závada Péter irodalmi téren egy nulla! 3 oldalas, pár példányos, filléres, de még úgy is leértékelt un. könyveket jelentet meg, a Jelenkor kebelében, amely az éhen döglés ellen kiad egy-egy ilyen "művet", az "alkotó" agyának sötét zegzugának mélyéről megtöltve mindenféle PC ömlengéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!