Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát

2021. november 25. 09:06

De szólok: az örök pribékek megmaradnak, legfeljebb egyenruhát vagy kitűzőt cserélnek majd.

2021. november 25. 09:06
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Szolgálati közlemény!

Többen, köztük maga a Facebook is arról értesített, hogy valaki(k) egy álprofilt hozott (hoztak) létre a nevemben, Gabor Gyorgy (ékezetek nélkül) néven, s a privát fényképeimet felhasználva. A Pegazus korában mindez természetes, kiváltképp, hogy egyik legutóbbi posztomban a Fidesz ötös számú káderét a maga sérthetetlenségében merészeltem kritikával illetni.

Nem oly régen abszolút megbízható forrásból (mondhatni: első kézből) értesülhettem arról, hogy leveleimet olvassák, beszélgetéseimet lehallgatják, s különösképp külföldi kapcsolataimra kíváncsiak. Semmi paranoia, mindez maga a valóság!
Kedves barátaimat arra kérem, hogy gondolják át az Orbán-rezsim és a hazai politikai és közállapotok leírására használt eufemisztikus szakkifejezéseiket, amelyek az autokratikus berendezkedéstől és az illiberális demokráciától a vezérelvűségen vagy vezérdemokrácián át a hibrid rezsimig terjednek (s köztük még vagy fél tucat).

Van ennek a rendszernek megbízható neve! Ne tévesszen meg senkit, hogy minden társadalomelméleti terminus technicus tartalma történetileg változik, így például a görög demokráciát is demokráciaként emlegetjük, amúgy teljes joggal, holott számtalan vonatkozásban más volt, mint a jelenleg demokráciának tartott berendezkedések.

A diktatúrák nem a ház előtt hajnalban megálló fekete autóktól lesznek diktatúrák, nem is az Andrássy út 60-tól, s nem is a veséket lerúgni, vagy a fogsorokat kiverni kész pribékektől: ez utóbbiak mindig készségesen és naprakészen alkalmazkodnak a modern elvárásokhoz, amelyek újak, innovatívak, s nyitottak a legkorszerűbb technikákra. Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát, de szólok: az örök pribékek megmaradnak, legfeljebb egyenruhát vagy kitűzőt cserélnek majd.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. november 27. 10:44
A helyzet az, hogy elsöpörni csak ti szoktatok. De megnyugtatlak az újabb Orbán kormány nem lesz úgy öltözve, hogy akár csak eszébe jusson hogy elsöpörje az undorító mocskos Gábor Györgyöt. Ez itten a különbség.
Kardhal
2021. november 27. 09:06
Fenyegetözzél csak semmitérö majd fogdz sirni áprilisba mikor mész a böribe rágalmazásért a többi ganéval tidod apro klálika néróferike krumplis petike zajos petike agyhalott!
Felvidéki MAGYAR
2021. november 27. 07:20
Takarodj már el a kurv@ anyádba - Izraelbe, tetves magyargyűlölő zsidó!
Péterpéter
2021. november 26. 21:21
Ahogyan akad az országban jónéhány "magyarok szégyene", úgy létezik jópár "zsidók szégyene" is. És ebben nincs semmiféle antiszemitizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!