Az ellenzéki előválasztás után

2021. november 05. 07:58

Igencsak van miről beszélnünk, van miről gondolkodnunk az ellenzéki előválasztás után.

2021. november 05. 07:58
null
Barabás János
Népszava

„Igencsak van miről beszélnünk, van miről gondolkodnunk az ellenzéki előválasztás után. Váratlan eredmények, meglepetések születtek mindkét fordulóban. Még a választók másik felének kormányhívő véleményformálói is láthatóan meghökkentek.
Bizony mi sem igen reméltünk ekkora részvételt, ilyen figyelmet, ekkora sikert. Hálás köszönet a kezdeményezőknek, a szervezőknek, az aktivisták tömegeinek és persze mindkét forduló szavazó tömegeinek.

Az eredmények kellő pontossággal persze még kevéssé értékelhetőek. Nem tudjuk, mit hoznak a – reméljük, nem kiszivárgó – ellenzéki tárgyalások, és a másik oldalon mit találnak ki a mi közpénzeinket is számolatlanul felhasználó kormánypropagandisták. Annyi biztos, komoly siker volt a résztvevők nagy száma, jó volt a szervezés, amely végül is sikerrel hárította a különböző online és offline ellenakciókat. Fontosak voltak a helyi ellenzéki jelöltek vitáit bemutató Partizán-műsorok, kifejezetten normálisak voltak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek RTL Klub és ATV vitái. Az természetes, hogy az első forduló vitái mértéktartóak, kulturáltan óvatosak voltak, de azért egy közös ellenzéki program létrehozásához a hangsúlykülönbségek ellenére is jó lehetőséget mutattak.

E sorok írója az MSZP egyik alapító tagja. Az első fordulóban Karácsony Gergelyre, a második forduló második napján Dobrev Klárára szavaztam. Az első forduló előtt úgy láttam, a főpolgármestert tapasztalata, tudása, programja, egyénisége alkalmassá teszi, hogy jövő áprilisban eséllyel induljon a miniszterelnök-jelölti versenyben.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. november 05. 22:56
Hogy bújnak elő sorban!!! Üres a zsebük...
Robertoo
2021. november 05. 19:59
"Az első fordulóban Karácsony Gergelyre, a második forduló második napján Dobrev Klárára szavaztam. " Gratulálok! ... Ráérzett. Eevtáás ..... : Előre, a lenini úton! (Egészen a szakadék széléig.)
Ködszúrkálók
2021. november 05. 15:03
Ez a kedves mindent tudó ex KISZ vezér aki lelkesen részt vett a "spontán" privatizációban politikai lidércként elemzi az eseményeket, a mai Magyar valóságot........háááát ez már tényleg politikai pornográfia
Pelikánkutyája
2021. november 05. 14:15
"Gyógypedagógiai tanári oklevele 1970. évi megszerzése után a KISZ Budapesti Bizottsága függetlenített politikai munkatársaként indult pályafutása. 1971. áprilistól az Országos Ifjúságpolitikai és Oktatási Tanács főelőadója volt, 1971. decembertől a KISZ Központi Bizottsága Egyetemi és Főiskolai Osztályát vezette. 1974. februárban a KISZ KB egyik titkárává választották, e tisztében tagja lett a KB Agitációs és Propaganda Bizottságának, valamint az 1974. júliusban felállított Országos Közművelődési Tanácsnak. 1975-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának szociológia szakán újabb diplomát szerzett. 1979. októberben miniszterhelyettesi besorolással kinevezték a Minisztertanács Állami Ifjúsági Bizottságának titkárává, így tagságot kapott a KB Ifjúsági Bizottságában is. 1982 őszén az Agitációs és Propaganda Osztály helyettes vezetőjeként bekerült a pártközpontba. 1988. augusztus végén az MSZMP Budapesti Bizottsága ideológiai titkárává választották. A következő évben a Szovjetunió Kommunista Pártja KB Társadalomtudományi Akadémiáján disszertációja megvédésével elnyerte a politikatudományok kandidátusa tudományos fokozatot. 1989. áprilisban beválasztották az MSZMP KB-ba, amelynek 1989. június 23–24-i ülésén ideológiai KB-titkár és a Politikai Bizottság helyett akkor megalakított 21 fős Politikai Intéző Bizottság tagja lett, júliusban Berecz Jánostól átvette a KB Társadalompolitikai Bizottságának elnöki tisztét is (1988. decembertől már a testület, 1988. szeptembertől pedig elődje, az Agitációs és Propaganda Bizottság tagja volt). Részt vett az MSZMP XIV. kongresszusának (1989. október 6–7.) előkészítésében, s csatlakozott a volt állampárt jogutódaként ott életre hívott Magyar Szocialista Párthoz; később a párt országos választmányi tagja, Budapest XII. kerületi elnökségi tagja lett. A rendszerváltozás után az üzleti életben helyezkedett el: 1990–1994-ben az Intercontact Kft. nevű magyar–kanadai tanácsadó vállalat résztulajdonosa és ügyvezetője, 1994–1999 között az olasz többségi tulajdonú Ganz-Ansaldo Villamossági Rt. igazgatóságának elnöke, illetve 1996–1999-ben a Caola Kozmetikai Rt. igazgatóságának alelnöke, 1999-től a Transelektro Rt. elnöki főtanácsadója volt. 2002-től a Hungexpo Vásár és Reklám Zrt.-nél tölt be vezető pozíciókat (vezérigazgató, az igazgatóság alelnöke, elnöke). Mindezek mellett 2004 és 2010 között a Szerencsejáték Rt. felügyelő bizottságának elnökeként, 2006 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadójaként is működött." Wiki Mintaszerű pályafutás.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!