Néhány szó az öttusáról

2021. november 12. 11:01

A hülyék a maguk képére formálnak majd mindent. A sportot is.

2021. november 12. 11:01
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Itt ez a vívás. Olyan militáns, rossz emlékeket ébreszt, alapvetően olyan »náci« dolog, úgyhogy a derék német majd javasolja helyette a marokkózást. Na, az jó lesz. Sokszínű pálcikák fölött ülnek majd a jövő »öttusázó« kreténjei, és igyekszenek a többi megmozdítása nélkül minél többet felszedni. Békés, olcsó ügyességi játék, az olimpián a helye, arról nem is beszélve, hogy marokkózni még Révész Sándor is képes, de még talán a 444 szerkesztősége is.

Na most itt ez a lövészet. Ugyan már! Lőni, célozni, vadászni – csupa-csupa idejétmúlt, atavisztikus, »náci« tevékenység, erős »fehér felsőbbrendűség« beütéssel, ezt el kell felejteni. Ráadásul kell hozzá szem, s mi lesz azokkal, akiknek nincs? Azok ki vannak zárva az öttusázásból? Tűrhetetlen! Lövészet helyett majd ott a kalaplengetés, ahol ráadásul mindenki a maga szívének kedves kalapját lengetheti, a sokszínűség és a felszabadulás jegyében.

Futás. Nehéz ügy. Mert igaz ugyan, hogy ma már mind rövid, mind hosszú távon csak feketék győznek, de azért még mindig a »fehér felsőbbrendűség« jelképe, tessék csak a Tűzszekerekre gondolni, abban is mennyi fehér, fiatal, egészséges srác rohangál. Na ugye. Nem kell annyit szaladgálni, elvtársak! A fekete elvtársak szaladgálhatnak kedvükre, ők legalább nem öttusáznak, az öttusázó elvtársak meg ne rohangáljanak, kirekesztve a futni nem tudókat, helyette tessék orrot túrni, az a helyes sport, főleg most, hogy az Egyesült Államok elnöke bevezette végre a nyilvános szellentést is, éljen a szabadság!

Úszni? Micsoda dolog ez már! Úgyis előrehaladott állapotban van az úszóedzők egyszer s mindenkori ellehetetlenítése, meg k…rva nagy medencéket kell ásni drágán, arról nem is beszélve, hogy például a tibeti vagy a kalahári elvtársak így teljesen kirekesztődnek az öttusából, tessék szépen átállni a lavórban gumikacsa-tologatásra, az a jövő sportja, és mindenki hozzáférhet.

Marokkózás, kalaplengetés, lavórban gumikacsa-tologatás, orrtúrás és szimulátorbiciklizés. Ez a jövő öttusája. Az ezt műsorra tűző olimpiát pedig maga Fekete-Győr András fogja szervezni, és elv-, valamint párttársa, Hajnal Miklós lesz addigra az ország vezető közgazdásza.

Vagy összeszedjük végre magunkat, összeszedjük a szőke és roppant NEM barbár hadakat, és ellenállunk.

Nos? Önök melyiket választják?”

Nyitókép: Tokió, 2021. augusztus 7.
Kasza Róbert a férfi öttusázók lovaglás versenyszámában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo1
2021. november 12. 22:32
Teljesen igaza van zsoltnak! Kedvencem volt az olimpián legutóbb a gördeszkázás......hogy a jó kurva anyukáját annak aki kitaláltalta, mint olimpiai szám. Voltak vagy 13- 14 évesek, komolyan mondom, mint az oviban. Tudom a tornászlányok között is vannak ennyi idősen, de aki a tornát, ami komoly teljesítményt, kitartást, tudást feltételez, összehasonlítja a gördeszkás gyerekekkel, az nem normális. Mi a következő, ami olimpiai szám lesz? A palacsinta sütés? No, abba még tán én is elindulok akkor....
bölcsbagoly
2021. november 12. 19:44
A probléma az, hogy Schormann elnök az utóbbi 30 évben felduzzasztotta a csatlakozott országok számát 125-re! Ebből csak jó ha 25-ben van érdemi öttusa élet, viszont a maradék száz bármit megszavaz (nem ingyen persze!), amit az elnök kér s november végén tisztújítás lesz, az elnöki posztra megint csak ez vén német gazember jelentkezett!
jánosbácsi
2021. november 12. 18:39
Zsótika te barom állat. Abba belegondoltam, hogy az öttusázó hosszú éveken át készül egy világversenyre és végső soron egy ló dönti el, hogy milyen helyezést ér el? Menj a picsába lófejű Zsótika .
Akitlosz
2021. november 12. 18:32
Ha az öttusázó nem veri a lovát, akkor be sem kerül a Mandiner híreibe. S a szerző sem írna öttusáról, ha csak sportértéke lenne. "Botrány" kell, hogy az öttusa egyáltalán az eszébe jusson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!