A magyar állam egy igen szűkmarkú állam

2021. november 25. 20:39

Az európai nagyvárosok túlnyomó többségében az állam a közösségi közlekedés egyharmad részét finanszírozza.

2021. november 25. 20:39
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Budapesti ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és képviselőjelöltekkel ma a Karmelita kolostor elé vittük a kormánynak járó pótdíjelismervényt, hiszen továbbra is tartoznak a fővárosi közösségi közlekedés 12 milliárd forintos rájuk eső részével.

Az európai nagyvárosok túlnyomó többségében állam a közösségi közlekedés egyharmad részét finanszírozza, a magyar állam azonban egy igen szűrmarkú állam, az általuk fizetett hozzájárulás a teljes költségvetés mindössze 7%-át teszi ki. 2021-ben a Fővárosi Önkormányzat körülbelül 120 milliárd forintot fordít a közösségi közlekedés működtetésére és fejlesztésére.

Orbán Viktor 2019-ben, azt önkormányzati választás után azt ígérte, hogy a főváros új vezetése ugyanarra az együttműködésre számíthat, mint az előző, fideszes városvezetés. Ehhez képest az elmúlt tíz évben, Tarlós István főpolgármestersége alatt soha nem volt arra példa, hogy a megadott határidőig a kormány nem csak hogy a pénzt nem utalta át, de még a támogatási szerződés tervezetét sem küldte meg a Fővárosi Önkormányzat számára. Az Orbán-kormány még azokat a törvényeket sem tartja be, amelyeket ők maguk hoztak.”

Fotó: Karácsony Gergely, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valentlaszlo2
2021. november 27. 13:22
Szűkmarkú magyar állam... Tudod, miért??? Mert nincs már mit ellopnotok a magyaroktól! Dupla-tripla vették vissza a nemzet vagyonát amit eltékozoltatok! Itt egy dolog segíthet: az eltakarodás!
kitiltott
2021. november 26. 21:54
Hazudsz..a kormány mindenre ad penzt ahol nyomon tudja követni .. De nektek szétszórni a levegőbe ..biztos nem ..
masikhozzaszolo
2021. november 26. 18:34
Kényelmetlen az a főpolgármesteri szék. Kiállnak belőle a rugók, és tele van rakva rajzszöggel. Az egyik rajzszöget ugye a liberáltársai rakták bele. Az állam, önkormányzat legyen minél kisebb. És az rossz gazda. Tehát Karigeri önmaga ideológiája szerint is rossz gazda, és minél kisebb legyen. Geri: próbálj kisebb lenni. És mit akar egy másik kicsi rossz gazdától?
Lmcwelt
2021. november 26. 17:34
Szétloptátok Budapestet, most meg kuncsorogsz? Nyasgem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!