Banánköztársaság az EU-ban?

2021. november 17. 20:31

Ilyesmi eddig csak Közép Amerikai banánköztársaságokban, vagy afrikai, ázsiai despoták országában volt lehetséges.

2021. november 17. 20:31
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Banánköztársaság az EU-ban?

Nem ismerek Orbánon (és az éppen megbukott Babison, és Boriszovon) kívül egyetlen kormányfőt, csúcspolitikust sem az EU-ban, aki korrupt módon politikai kapcsolatait saját, vagy a közvetlen környezete meggazdagodására használta volna. Ráadásul kialakított volna maga körül egy csak tőle függő kleptokráciát. Továbbá olyant sem, aki a rá bízott ország egész jogrendszerét a maga képére formálta volna, olyan intézmények sorozatát hozta volna létre, az élükre kinevezett hű vazallusaival, amelyek, akik az esetleges bukása után is biztosítják a hatalmát. Sőt akik segítségével, olyan helyzetet teremthet, amely ellehetetleníti az őt felváltó, hivatalban lévő kormány helyzetét, hogy aztán diadalmasan visszatérhessen a hatalomba.

Ilyesmi eddig csak Közép Amerikai banánköztársaságokban, vagy afrikai, ázsiai despoták országában volt lehetséges.

Hogyan lehetséges az, hogy a presztizsére, nemzeti büszkeségére állítólag oly kényes magyarság ezt a szégyent számottevő ellenállás nélkül, több mint egy évtizede tűri?”

Fotó: STRINGER / LIBYAN HIGH NATIONAL ELECTORAL COMISSION FB PAGE / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandee
2021. november 19. 10:46
https://mindenszo.hu/becsipodott-neki-orban-kaltenbach-jeno-bacsi-meg-mindig-nem-vette-be-a-gyogyszeret-vagy-ha-igen-ivott-ra-frocsogve-orbanozik/ Becsípődött neki Orbán – Kaltenbach Jenő bácsi még mindig nem vette be a gyógyszerét, vagy ha igen, ivott rá – Fröcsögve Orbánozik
Fekete85
2021. november 19. 08:12
Szánalmas seggnyaló novákfasiszta tehén.
Fekete85
2021. november 19. 08:11
Na fidesznácik, ehhez mit szóltok, jobbágymarhák
zara
2021. november 18. 17:23
propaganda a négyzeten... ha bizonyitékod van korrupt meggazdagodásra hozd nyilvánosságra, különben csak hazudozól..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!