Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Baloldali oligarchák

2021. november 04. 22:50

A „demokraták” új hazai szponzora a műtrágyakirályként ismert Bige László lett.

2021. november 04. 22:50
null
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Bár a magyarországi baloldal kapcsán – ami persze már csak nyomokban baloldali, de megszokásból még így mondjuk – sok mindent megéltünk az elmúlt három évtizedben, de azt, hogy Magyarország talán legnagyobb oligarchája jelentkezzen be támogatónak, még nem.

A »demokraták« új hazai szponzora a műtrágyakirályként ismert Bige László lett. Bige nem felejtette el, honnan jött, miből kapargatta össze a Nyírségben azt a szerény negyvenhat hektárt, ami nagyobb, mint a kaliforniai Disneyland, van néki a birtokon helikopterleszállója, vadasparkja, quados őrszázada, szarvascsordája és agancsgyűjteménye. A hárommilliárdos helikopterről, amellyel Afrikában szokott vadászni, most részletesen nem mesélnék, mint ahogy az agancsrelikviák összértékéről sem.

Még a kilencvenes években, amikor a baloldalon a rablóprivatizáció fényes szelei fújdogáltak, zárt körben termelődtek ki a szocialista-kapitalista oligarchák. Bigének a hírek szerint Horn Gyula nyúlt a hóna alá. »Addig kavartam, amíg Horn Gyuláig ért a szavam« – emlékezett az oligarcha. Később állítólag Medgyessy is bábáskodott Bige mellett az idő tájt, amikor Bige a miniszterelnököt már csak Péterkémnek szólította.

Az ifjúkommunista Gyurcsány hóna alá Apró Antal pártkomisszár leánya, Apró Piroska nyúlt, Apró Piroska leánya, Dobrev Klára hóna alá pedig az MDF-kormány kancelláriája, ahol Szilvásy György államtitkár állt a KISZ-ből a piacgazdaság szolgálatába, és aki Gyurcsány Ferencnek is juttatott néhány cupákot az állami üdülőingatlan-vagyon csinosabb darabjaiból.

Ugyancsak a megtisztulás jele lehet, hogy az ellenzéki előválasztási Gyurcsány-show alkalmával csont nélkül megválasztották a feddhetetlenségi nyilatkozatot tevő Czeglédy Csabát is, akit csupán ötfajta bűncselekménnyel vádolnak. A vádirat szerinti hat­mil­liárdos költségvetési csalásának ügye már mindenkinek a könyökén jön ki, de van itt gazdasági csalás is, ami arról szól, hogy Czeglédy üzleti partnerével szemben pert vesztett, majd rávette saját franchise-partnereit, hogy ne a cégüknek fizessék ki a munkaerő-közvetítésért járó pénzt, hanem egy iskolaszövetkezetnek. Hogy eltüntessék a végrehajtó elől. Ugyanilyen céllal segédkezett Czeglédynek az Apró-klán hölgytagja, Dobrev Klára is.

Igaz, ő még nem oligarcha, csak az EP-alelnöke és a hazai baloldal vezérének a felesége.”

Fotó: MTI/Balázs Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. november 05. 10:45
és még gáz szerelői vizsgája sincs!
nyugalom
2021. november 05. 10:00
Moslek es tragya! Nem büdös? Gyomor kell hozza!
székelyszó
2021. november 05. 08:11
Dobrev azt mondta, hogy aki nem itt fizet adót, az ne szavazhasson. Akkor nézzük meg melyik oligarcha vitte külföldre a vállalkozásait, hogy ne kelljen itt adót fizetnie. Mészáros megtehetné, hogy Indonéziában vesz arany bányát és akkor nem lehetne Lölőzni. Gyurcsányék, Demszkyék mennyi vagyont vittek külföldre ????
szürkeSzarvas
2021. november 05. 07:17
A "tiszták".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!