Az Ördög Anonymusa

2021. november 28. 08:10

Hatalmas lendülettel vetették magukat az Ördög ügyvédje nyomába, miközben itt és most szemet hunynak Anonymus felett.

2021. november 28. 08:10
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Talán már két hét is eltelt azóta, netán több, hogy a kormánypárti sajtó belekezdett a Városháza eladási kísérletének történetébe. Naponta több oldalon tálalják az újabb és újabb hangfelvételeket, már a rendőrség is belekezdett a nyomozásba, ha jó olvastam egy sor bűncselekmény gyanújával. Mellesleg igazán meglep ez a szorgalom, amellyel az ismeretlen tettes elleni nyomozást elindították, főként azok után, hogy hasonló lendülettel vetették magukat az Ördög ügyvédje nyomába, miközben itt és most szemet hunynak Anonymus felett. De persze tegyék, ha valóban történt (volna) valami törvénytelen, ha tényleg rábukkannak korrupcióra, és valóban rábukkannak valami szabályellenes eladásra, leplezzék csak le a bűnöst.

Itt azonban, azon kívül, hogy már ki tudja hanyadik embert sározza be a jobboldal erre felkért, ezzel megbízott médiája, az égvilágon semmi nem derült ki. Legfeljebb annyi, hogy emberek beszélgettek, és – ha jól értem – még a Városháza eladása is szóba került. Ugyanakkor egy szó sem éri azokat a tranzakciókat, amelyekkel a kormány kizsilipeli az állami vagyont, és tereli a magántulajdon irányába, mint ahogy arról sem, hogy látszólag törvényes úton, valójában elfogadhatatlanul lapátolja ki a pénzt olyan területekre, ahol aztán ezek a pénzek eltűnnek, kideríthetetlen utakra (zsebekbe) kerülnek.”

Fotó: Behrouz MEHRI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. november 28. 17:40
Az igazság mondása és nyilvánosságra hozása mindenkinek kötelessége. Ennyi a véleményem a hírről.
Rocktoberi
2021. november 28. 17:07
Hülye seggfej! Biztos a jobboldal médiája bejáratos az ilyen titkos tanácskozásokra. Ezt egy brancsbéli vette fel akit kihagytak a buliból. Amúgy meg milyen közérdek fűződött ahhoz, hogy Borkait töcskölés közben láthassuk? Buta vagy mint a segg.
Kekec54
2021. november 28. 15:32
Németh elvtárs! Annyira romlottak vagytok ekölcsileg, ezért észre sem veszitek, hogy a két dolog között hatalmas különbség van. Szemét, aljas módon hozzászoktatok a nép meglopásához saját zsebre évtizedek alatt. Az ördög ügyvédje magánéletet sértet Borkai esetében, Annonymus pedig a közvagyon szétlopását osztotta meg az ország népével.
scavok
2021. november 28. 14:21
Hoppácska Petike! Annyi némi nemű különbség azért van, hogy az egyik esetben egy félrelépés történt (magánügy), a másikban pedig korrupció, hűtlen kezelés, politikai hatalommal visszaélés... (közügy). Nem mellesleg az előbbi esetben sérültek a személyiségi jogok (videó), a másik estben csak hanganyag. Ráadásul a jobb oldalon mindig van következménye (Borkai lemondott, miután megválasztották a botrány ellenére is), a mosléknál semmilyen következmény nincs, mert letagadják saját magukat a videókon, hazudnak, mosakodnak a propagandájukkal (veled Petike), ráadásul a bíróság is felmenti őket, és az igazat szólót ítéli el. Végezetül a hazaáruló fajtátoktól hányingere van a normális, tisztességes embereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!