A vírus szövetségesei

2021. november 22. 18:00

A magyar baloldalnak sem Isten, sem ember nem számít.

2021. november 22. 18:00
null
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Van egy nyüzsgönc, demokratikus koalíciós politikus, Varju László. Ő is, mint eszmetársai a magyar politika két lábon járó vírusai. Rosszindulatuk, körmönfont hazugságaik folyamatosan fertőznek. Most például a részletes járványadatokat követelik, hogy azokat a maguk sajátos módszereivel feldolgozva újra kétségek közé taszíthassák az oltatlanokat, akiknek sejtelmük sincs arról, hogy védtelenségükkel mekkora veszélyt okoznak szűkebb és tágabb környezetüknek.

A kormány azonban már hetekkel ezelőtt döntött, mától oltási akcióhét veszi kezdetét. Célja az átoltottság növelése és a járvány megfékezése. Százegy megyei és városi kórházi oltóponton várják az embereket. Nem kell előzetes regisztráció, azt a helyszínen elvégzik, még csak időpontfoglalásra sincs szükség, érkezési sorrendben kapják meg a vakcinát. Ötféle oltóanyag áll rendelkezésre, amelyek kiválasztásában az orvosok adnak segítséget. Van most Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen és Sinopharm. Mehetnek oltakozni a tizenkettő-tizenhét éves gyerekek is, a kisebbeknek még néhány hétig várniuk kell erre.

Aki nem oltatja be magát, életveszélyben van – mondta Orbán Viktor. Azt nem tette hozzá, mert úriember, hogy ez az állapot kik miatt is következhe-tett be. Tudjuk.”

Fotó: JACK GUEZ / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. november 22. 22:47
Már rég széleskörű védekezési intézkedéseket kellett volna hozni, meg oltáskampányt vagy két hónapja, te szerencsétlen.
rúzabandi
2021. november 22. 20:22
Rohadék varnyú örök szarkeverő moslék az egész baloldal, áprilisban mennek a levesbe és lesz megint négy évük marakodni!!
PPK
2021. november 22. 19:13
Ez egy szakember (igazi!) írása, érdemes beleolvasni! Ne csak mindig a baloldalt ekézzük! Még óvatos kormánykritika sincs, nemhogy OV demagógiába csúszó kijelentéseinek megkérdőjelezése.
manitowoc
2021. november 22. 18:57
Szerencsétlen Dippold, olvasd: "Az őszinte kommunikáció, a transzparens adatközlés és döntéshozatal, az emberek partnerként kezelése a sikeres járványügyi védekezés egyik alapja"- írja Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense a saját oldalán közzétett véleménycikkében, amelyben a magyarországi járványügyi adatközlés súlyos hiányosságaira és ellentmondásaira hívja fel a figyelmet. A hosszú írásban Ferenci részletesen felsorolja, milyen adatokat kellene közölnie a kormánynak vagy az illetékes állami szerveknek, miért nagyon káros, hogy nem közlik ezeket, illetve nemzetközi példákat is mutat arra, hogy tőlünk nemcsak nyugatra, de keletre is számos helyen sokkal átláthatóbb és informatívabb az adatközlés. Teljes cikk: https://telex.hu/koronavirus/2021/11/22/jarvany-jarvanykezeles-jarvanyugyi-adatok-transzparencia-adatkozles-hianyossagok-covid-ferenci-tamas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!