Az új német kormánypártok nekiálltak kidolgozni, hogyan csinálják ki Németországot és Európát

2021. október 27. 09:36

A német átlagember csökönyösen hisz a politikusoknak: csak tudják, mit csinálnak.

2021. október 27. 09:36
null
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok

„Ez most nem kattintásvadászat, hanem sajnos úgy tűnik, csupán a szomorú tények konstatálása. A szociáldemokraták, a zöldek és a szabaddemokraták megállapodni látszanak a kormányprogramban. Ha valamilyen személyes ambíció nem kavar be a dologba, akkor ez lesz a német jövő. És a »német jövő« a történelmi tapasztalatok alapján szét fog terjedni egész Európában – természetesen romok formájában, hiszen úgy szokott. A választásokon győztes pártok a végletekig ideológia vezéreltek, pontosan úgy, ahogy egyébként a választásokon vesztesek is. Németországban ma néhány jelentéktelen kis párton kívül nincs olyan politikai erő, amely a realitások talaján állna. Az AfD is egy igazi irracionális német alakulat, semmi köze a jobboldalhoz, a konzervativizmushoz, ideológia- és érzéstöredékek halmazán alapul, nem koherens, racionális nézetrendszeren. A németek a legrosszabb tulajdonságaikat mentették ki a II. világháború utáni romok alól: a primitív voluntarizmust, az irracionálishoz való vonzódást és a társadalom erőszakos átalakításában való vak hitet.

A kiszivárgó hírek szerint most is a puszta akaratukkal akarnak csodát tenni, megmenteni a „klímát”, tértől és időtől függetlenül, figyelmen kívül hagyva a fizika törvényeit. Most nem kitelepíteni akarnak, hanem betelepíteni, és most a változatosság kedvéért nem a homoszexuálisokat akarják üldözni, hanem a heteroszexuálisokat akarják rávenni az összes olyan szexuális perverzióra, amiket boldogabb időkben az SA vezérkarának tulajdonított a közvélemény. A félreértések elkerülése végett: ezek a baromságok a német átlagembernek magától azért nem jutnának eszébe, de miután csak ezt olvassa a teljes szabadságban ugyanazt fújó sajtóban, és ezt szajkózzák folyamatosan az állam és a pártok vezetői, a kulturális és a tudományos elit is – ők is önszántukból és teljesen szabadon –, már nem tud mást gondolni, vagy másban hinni. Ebben az értelemben a németek »szabadon« szavaztak arra az őrületre, ami most rájuk tör majd. A német átlagember csökönyösen elhiszi ugyanis – sokkal, de sokkal jobban, mint mi itt, Közép-Európában – az államnak és a politikusoknak, úgy általában a hatalmasoknak: a császár, a Führer csak tudja, mit csinál. Az nem szokta megingatni őket ebben a hitükben, hogy ez az utóbbi bő száz évben hányszor nem jött már be.”

Fotó: MTI/EPA/Julia Stratenschulte

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2021. október 27. 18:17
Ez érdekes menet lesz, mert az európai energiarendszer még csak-csak elvisel egy trollt, még akkor is, ha méreten felüli. Na de ha mindenki elkezdi ugyanazt a marhaságot csinálni, akkor a telefonok zseblámpa funkciója lesz a leggyakrabban használt alkalmazás.
Rockpapa
2021. október 27. 17:55
Az az új német kurzus az egyetlen reménysége a magyar moslékkoalíciónak.Ha nem Moszkva segíti őket a hatalomhoz,hát akkor Washington és Berlin. Mindig külföldre szaladgálnak segítségért.
zakar zoltán béla
2021. október 27. 13:29
MIMM
savrena
2021. október 27. 11:59
Az új német kormány programja dióhéjban: jó nagy hiteleket felvenni és felvetetni minden EU országgal, amit a zöldek elkölthetnek a hagymázos ideológiájukra, amit az FDP mögött álló német ipari lobbi fog megvalósítani és így a pénzt lenyúlni. Az SPD meg örül hogy luk van a seggén és szelel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!