A precedensteremtő összefogás

2021. október 25. 21:46

Az ellenzéki összefogás két fontos precedenst is teremtett.

2021. október 25. 21:46
Bándi Máté
Magyar Hang

„Az ellenzéki összefogás két fontos precedenst is teremtett. Egyrészt kiderült, nem kizárólag a kormánypárt képes kijelölni itthon a politikai és közéleti diskurzusok tárgyát, másrészt egy rendszeren kívüli jelölt állt fel az előválasztás dobogójának legfelső fokára.

Számos cikk foglalkozott már az összefogással, járta körül különböző vetületeit, de arról a jelentős fordulatról még nem igazán esett szó, hogy a kormánypárt az ellenzék javára feladni kényszerült a hosszú éveken át birtokolt közbeszédet uraló pozícióját. Ez pedig nem véletlenül könyvelhető el sikerként. Hatalomtechnikai szempontból kifejezetten előnyös, ha egy pártnak sikerül megragadni a lehetőséget, hogy a politikai térben aktív, diskurzus-formáló szerepet töltsön be.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viribus Unitis
2021. október 26. 15:40
Te atyaisten ez egy igazi mélysötét idióta.....
nemecsekerno_007
2021. október 26. 09:50
,,MZP az igazi messiás. Én tudom, követtem már párat,, :)))))))))))
TK421
2021. október 26. 08:31
Egyébként meg ennek a bándi nevű liberálcsicskának üzenem, hogy amit azon a (meg a többi, hasonló céllal létrehozott) nyaló- és okádóportálon művelni próbálnak, az már nem is szánalmas. Az már csak röhejes. Mindenki emlékszik, hogy abban a "kormánypárt által birtokolt közbeszéd"-ben egészen 2014-ig olyan 98%-os liberálfasiszta túlsúly volt. Aztán elfogyott az elftársak pénze, és ez mára 50-60%-ra csökkent. Ja, hogy ez számotokra katasztrófa, hiszen nem tudtok olyan biztonsággal elefántot csinálni a bolhából és viszont? Ilyen az élet, szokj hozzá! Vigasztaljon a tudat, hogy 25 évvel később történt a váltás, mint kellett volna. Ennyi haladékot kaptatok, nem éltetek vele.
Dicsértessék
2021. október 26. 08:16
Ez természetesen banális faszság, amit számtalanszor leírtak már. Hogy most aztán a közbeszédet az ellenzék uralja, és közel a vég. Valójában az ostobácska szerzőnek fel sem tűnik, hogy a kormánypárt még rá is repült erre, a gyurcsányozós plakátokkal és reklámokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!