Túl fehér a Fekete-erdő

2021. október 15. 19:13

Az a jó a különböző világmárkákban, hogy kifogyhatatlanok az ötletekben, amikor arról van szó, hogy újabb és újabb kérdésekben kell lelkiismeret-furdalást kelteni legkedvesebb fehér vásárlóikban.

2021. október 15. 19:13
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Most épp a népszerű amerikai túraruházati márka, a The North Face állt elő Németországban egy sajátos kampánnyal, melynek keretében a következő üzenettel fordult a nagyközönség felé (gondosan kiiktatva a kommentelés lehetőségét): »A túrázás a fehérek, a férfiak, a polgári réteg által uralt területnek tűnik, amely sokak számára se nem hozzáférhető, se nem csalogató. Ennek változnia kell, mert a természet senkinek nem a tulajdona.«

Röviden: fehérként erdőben kirándulni, hegyet mászni kirekesztő, rasszista húzás.

Aminek hallatán először is elszontyolodunk, hisz a korábbi leckékben már megtanultuk: a klasszikus zene szintén a fehér felsőbbrendűség megnyilvánulása, a sakk dettó (mindig a fehér kezd!!), piknikezni se szabad, hisz a »-nik« szótag alliterál a »n*ger« szóval – tehát kezd eléggé leszűkülni a szalonképes szabadidős tevékenységek köre. Mégse lehet folyton csak a kanapén kuksolni és olvasni, mondjuk a Tíz kicsi – párdon, a »Mert többen nincsenek« című híres krimit.

Ugyanakkor mégis gyanús itt pár dolog. Ha ellátogatunk a The North Face webshopjába, és megpróbálunk kiválasztani egy afrikai országot, hogy oda szállíttassunk egy jó kis kezdőszettet, szomorúan kell megállapítanunk, hogy ez nem lehetséges. A cég mindenfelé postázza termékeit, ingyen: Németországba, Svédországba, Hollandiába, sőt Szingapúrba is (ahol a legszívósabbak akár a 163,63 méter magas Bukit Timah nevű dombot is meghódíthatják) – csak éppen Afrikába nem. Márpedig ha a cég pólóiban és nadrágjaiban élmény csak igazán a természetjárás, akkor talán az afrikaiak számára is illene hozzáférhetővé tenni ezt az érzést. Különösen, ha a vállalat tömegével szeretne megnyerni új, nem fehér vásárlókat. Vagy csak az a baj, ha a Fekete-erdőben kevés az afroamerikai?

Nem mintha az afrikaiak jelentős része nem töltene egyetlen hónap alatt több időt a természetben, mint egy-egy woke cég kommunikációs szakembere egész életében. Jódolgomban megadatott egyszer, hogy túrázzak Afrika egyik kevéssé látogatott vidékén, és elég ciki volt, ahogy mi ott baktattunk a spéci bakancsainkban és UV-szűrős pólóinkban, miközben ugyanazokon a hegyi ösvényeken egy-egy családanya húsz kiló rizzsel a feje tetején sétált haza a vásárlásból, mezítláb vagy flipflopban, a kissrácok pedig a két kezükben egy-egy kannával szökdécseltek le a völgybe vizet vételezni.”

Fotó: North Face Deutschland, Instagram

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. október 16. 14:21
Nem éppen örömteli, de az a nagy helyzet, hogy a különböző embercsoportok szellemi kapacitásai és képességei között is igen hatalmas különbségek vannak, amit most úgy próbálnak eltüntetni, hogy a legtöbb neuronnal rendelkező fehér népréteget akarják kiirtani.
Madasa Hatter
2021. október 16. 13:10
Valaki meg tud itt nevezni egyetlen olyan terméket legyen az ruházati világmárka vagy borotva etc etc amit egy nigger talált fel tervezett valósított meg??? A hip-hop meg a rap és egyéb törzsi faszságok természetesen nem játszanak.
Dénia
2021. október 16. 09:21
:) Egyszer egy afrikaival pont erről beszélgettünk. Azt mondta, hogy ő baromira nem érti, hogy minek mennek a németek az erdőbe mászkálni. Náluk otthon azok mennek az erdőbe, akik el akarnak rejtőzni, mert amúgy veszélyes.
néhai Ch.Pilot
2021. október 16. 09:12
"... amikor arról van szó, hogy újabb és újabb kérdésekben kell lelkiismeret-furdalást kelteni legkedvesebb fehér vásárlóikban." Már akiben lehet. Én speciel olyan magasról szarok erre, hogy amikor a szarom földet ér, egy napig kell várni, hogy a csattanását meghalljam. A nyugati agymosott konzumidióták persze más eset... BLM = Black Likes Murder Renew Europe = Retard Europe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!