Politikai kormányzást

2021. október 12. 07:08

A szakértői kormány gondolatát a jelenlegi helyzetben teljesen megalapozatlannak és veszélyesnek tartom.

2021. október 12. 07:08
null
Lamperth Mónika
Jelen

„A szakértői kormány nem közjogi, hanem politikai fogalom. Azt jelenti, hogy különleges helyzetben a parlamenti többség úgy dönt, olyan szakembereket ültet a kormányzati fotelekbe vagy akár a miniszterelnöki székbe, akik komoly szakmai tekintélynek örvendenek, de nem párttagok, nem vettek részt politikai küzdelmekben és azért kerülnek pozícióba, mert vélelmezhető, hogy hozzáértésük révén eredményesebben tudnak dolgozni a kormányprogram megvalósulásán.

Amennyiben az ellenzéki összefogás megnyeri a tavaszi választást, erős, politikai tudással felvértezett kormányra lesz szükség, mert csak az képes kezelni és visszaverni az ellenzékbe szorított bosszúszomjas és – tegyük hozzá – kegyetlen NER-huszárok támadásait.

Kutya kemény lesz. Épp ezért a kormányba harcedzett politikusok kellenek, olyanok, akik a nehéz helyzetekben is képesek hozni a sokszínű, sokérdekű pártokból összeverbuválódott képviselők többségének szavazatát. Olyanok, akik meg tudják győzni a saját táborukba tartozó képviselőket arról, hogy egyes döntéseket miért kell meghozni, miért kell együtt szavazni, miért kell esetleg engedni és miben, illetve miért nem szabad engedni.”

Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2021. október 13. 11:24
A megéllhetési politikusok féltik a megélhetésüket. Persze ők a hozzánemértés bátorságával és rinocerosz bőrrel az arcukon kormányozva valósítanák meg Magyarország felvirágzását. Láttuk már ennek gyümölcsét 2010 előtt. Isten mentsen ettől az opciótól.
Cséfy
2021. október 13. 10:13
--
Ács Andrásné
2021. október 12. 19:53
A szakértői kormány az Önök számára valóban veszélyes lenne, mert nincsenek is szakértőik. Az ún. szakértőik tudjuk hova vezették az országot 2010 előtt.
bela barva
2021. október 12. 19:51
NEM NYERTEK MEG SEMMILYEN VÁLASZTÁST:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!