A tény szent, a vélemény pedig mindig szabad

2021. október 16. 10:58

Az olasz baloldali La Repubblica újságírója másként látja ezt.

2021. október 16. 10:58
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Azt gondolom, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a tény szent, a vélemény pedig mindig szabad. A két fogalom viszont nem működik egymás nélkül.

Nos, Andrea Tarquini, az olasz baloldali La Repubblica nevű újság berlini rezidens, de egyébként Közép-Európával is foglalkozó újságírója másként látja ezt. Szeptember végén ugyanis egy nyilvánvaló tévedéseket tartalmazó újságcikkel jelentkezett.

Az adatok döntő többségét rosszul közli, ezek egyébként némi internetes kutatással könnyen ellenőrizhetőek lettek volna. S persze ezekből a fals adatokból a „megfelelő” következtetést is levonta: Magyarországon dübörög a korrupció, ráadásul Orbán Viktor személyes irányításával.

Persze gondolhatjuk azt is, hogy csupán emberi lustasággal állunk szemben. Tarquini úr egyszerűen nem járt el kellő gondossággal a cikk megírásához szükséges kutatómunka során; a helytelen megállapítások pedig csupán ennek tudhatóak be.

Ám átfutva a la Repubblica tudósítójának elmúlt néhány hónapban megjelent írásait, nyilvánvalóvá válik, hogy az ő szemében Magyarország nem nyerhet. Tarquini úr ugyanis olyan cikkeket publikált, amelyekben Magyar Bálint egykori szoci-szabaddemokrata oktatási miniszter mint „független politológus” jelenik meg. Vagy Karácsony Gergely modern baloldali hős, aki zölddé tette Budapestet, nagyon magasan képzett, Europäer, és még a közösségi médiában is aktív. Sőt, Magyarországon cenzorok tiltják majd a Harry Pottert és Billy Elliot történeteit.”

Nyitókép: La Repubblica Facebook-oldal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. október 16. 18:18
"A tény szent, a vélemény pedig mindig szabad" Hol szabad mindig a vélemény? Otthon a fürdőkádban. A Fidesz hatalom is üldözi a szabad véleményt, lásd a hollóknak a kosztját.
Rocktoberi
2021. október 16. 17:16
A pitiáner hazudozó digó alkalmazkodott a Lügenpresse-hez.
sheu
2021. október 16. 16:18
A balos sajtó csak azt adja, ami a baloldal lényege. Aljasság, hazudozás, erkölcstelenség, becstelenség, Isten- és emberellenesség.
mzperixx
2021. október 16. 14:57
Valótlan tényállítás esetén helyreigazításra kell perelni. Ha ez néhányszor megtörténne, kevesebb durva szemétség jelenne meg a nyugati lapokban Magyarországról. Miért nem perelnek soha?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!