Nyúl a halpiacon

2021. október 11. 07:53

Túltolták azt a bizonyos, zuhany alatt átmosott rollert.

2021. október 11. 07:53
null
Pósa Károly
Magyar Nemzet

„Nem szeretnék a balliberális erőtér hangadóinak a bőrében lenni. Túltolták azt a bizonyos, zuhany alatt átmosott rollert. Túl sok volt az a sötét és lázas szerelem, amivel Karácsony Gergelyt meg a korlátolt felelősségű üzlettársait ajnározni méltóztattak.

Nagyot fordult a világ. A Nyugati fénnyel együtt az összes balliberális hír- és véleményoldal hamuba vizelt, amikor égig sikoltott a szentségtörő hír: a nagyképű vigéc visszakozott. A tanácstalanság vakolata máig nem pörgött le az arcokról, noha jó ideje tudható – kemény, holnapokba sajgó vonalakkal van körberajzolva a magyar belpolitika. 

Nem ártana, ha a magyar kormány jövőképére reagálva valaki alternatívát kínálna. Van ilyen? Nincs. Ígéretek vannak, meg mindenféle hazudozás, profi módon egy gyurcsányi konglomerátum alá begyűrt pártocskákkal, makogó Fekete-Győr vezérekkel, nem karlendítő nácikkal, Cseh Katalin-os milliárdokkal, atomjaira hulló szocialistákkal, soha sem létezett, bolhányi pártokkal. Mi végre lennének ezek?

A sármőr lelépett, a sármőr képére odafagyott a vigyor, tán a napfény sem cikkant meg a szemüvegén, amikor elcsukló hangon, kezét tördelve rükvercbe kapcsolt. Titáni öngyilkosság – hörögték a széplelkek –, ám a közröhej mellett pusztán kendermadzagos lett a bolyhos végkifejlet. A hódmezővásárhelyi polgármestert meg direkt sajnáltam: észre lehetett venni azon a hétgyermekes arcán, teringettét, neki is kínos ez a fajta, felnőtt emberhez méltatlan jellemtelenség. Kétségünk se férjen hozzá: a baloldali kutyakomédia – kicsit szegényesebb fantáziával, újratervezett szlogenekkel – folytatódni fog. Mi, búsongásra hajlamos magyarok, ettől jobb hírt keresve sem kaphattunk volna.”

Fotó: Mátrai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendőr
2021. október 12. 17:58
Szerintem az egész egy megrendezett színdarab. Dramaturg Fletó. Résen kell nagyon lenni, hogy mi nevessünk a végén.
Sanyikám
2021. október 11. 18:02
És még előttünk van 6hónap. Ha mindazt, amit idáig ígértek csak az előválasztásért tették, akkor mit fognak még, áprilisig kitalálni?
amca
2021. október 11. 11:14
Horn Gábor nevű kriptaszökevény ,már rég megmondta mindegyik komcsinak: ...azt mondták,menjetek a pixába... Qurcsány hamar megértette.. Bajnai is Fegyőr is Jakab,25 %-os zsidó is behúzta fülét farkát.. Karácsony elment jogsit szerezni,angolt tanulni,doktorit írni,meg bicajozni,mert még arról is leesik ??
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 11. 09:23
The show must go on!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!