Nem engedünk az ötvenhatból!

2021. október 22. 09:13

A vadkelet vezérei azzal nem számoltak , hogy a magyarság mindenkor nehezen viselte a láncot.

2021. október 22. 09:13
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Írhatta volna Petőfi 1956 őszén is a lánglelkű sorokat – »Rabok tovább nem leszünk!« –, hisz március 15-ét és október 23-át csak naptári évek választják el egymástól. Édestestvérek.

1956. október 23-án is eljött az idő. Keserves esztendők ébresztették rá a nemzetet, mi is az a kommunizmus. Kevés magyar ember akadt, aki ne szenvedte volna meg a vörös ámokfutást. Olyan világot éltünk, amelyben cipelhetetlen béklyót kapott az igaz szó, a bátor gondolat. Bárkiért bármikor jöhetett a nagy fekete autó, hatelemis vérbírók döntöttek élet és halál felett. Szovjet megszállással és kékcédulás választással kerültek hatalomra a kommunisták. Fegyverrel és az ármány erejével. Idegen szuronyok garantálták Rákosi Mátyás országlását.

Ám a vadkelet vezérei azzal nem számoltak (vagy ha számoltak, rosszul kalkuláltak), hogy a magyarság mindenkor nehezen viselte a láncot – pedig elég lett volna csak belepillantaniuk a nemzet zivataros múltjába, fellapozni a történelemkönyveket, szabadsághistóriáinkat, világosan kiolvasható belőlük, hogy nekünk fényesebb a láncnál a kard. A szellem kibújt a palackból, visszatuszkolni már nem lehetett. A hatalom gátlástalansága kovásszá gyúrta a nemzetet.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. október 22. 10:05
Apró Antal unokája Dobrev, ugye? Más: A kínaivírus a vadászati semjénkiállításon berobbantotta a fertőzést. Holnap még rátesznek egy lapáttal, aztán a választásokig nem lehet semmilyen összejövetel, gyűlés, megmozdulás a mi érdekünkben, ugye?
AROON
2021. október 22. 09:43
56 szelleme szabadságot hivatott megjeleniteni! Az emberek szabad akaratát, az élethez való jogát képviseli! A balosoknak ehhez semmi köze! Orosz tankokkal tiporták el akkor is, s most a liberalis nyugattal tennék ugyan ezt! Magyarok vagyunk, magyar alkotmányal, szabad emberként szeretnénk élni, magyrországon ! A Kádár rendszert kiszolgáló baloldal tűnjön el mindörökre, magyar honból!
Zombi papa
2021. október 22. 09:35
Ungvári rádió - 1956. november 4., 5:05 Nyílt levél a dolgozó néphez "Honfitársaink, munkás és paraszt testvéreink! Az alulírottak: Apró Antal, Kádár János, Kossa István és Münnich Ferenc miniszterek, Nagy Imre kormányának volt tagjai bejelentjük, hogy 1956. november 1-jén megszakítva ezzel a kormánnyal minden kapcsolatunkat, kiléptünk a kormányból és kezdeményeztük a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány megalakítását."
olajfa1
2021. október 22. 09:30
Az ál-liberálbolsik meg se említsétek '56-ot! Olyan mint ha a hóhér beszélne az akasztófáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!