Ne fújjuk tovább a Márki-Zay buborékot!

2021. október 13. 22:02

Márki-Zay Péter az egyik legundorítóbb, legvisszataszítóbb politikus-csíra, akit valaha láttam.

2021. október 13. 22:02
null
Zsebesi Zsolt
Zsebesi Zsolt

„Márki-Zay akár jó is lehetne. A semmiből jött, és ez nagy előnye, de semmit nem ér, ami viszont nagy hátránya. A rendszerváltás utáni magyar politika legújabb buboréka, nem ellentéte Orbánnak, hanem egy másik póluson a silány másolata. Ő is egy személyben mentené meg az országot, amihez számít mindenkire, de kiátkoz mindenkit, akire nem számíthat.

Márki-Zay jelszava is az, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Sőt az az ország ellen van. Sőt az hazaáruló. Mondhatta volna – Orbán után –, hogy idegen szívű, Soros-bérenc, a nemzetére ront.

Az ellenzéki választóknak fel van adva a lecke. A kérdés az, szeretnének-e a jó öreg O.V. ge*it egy új M.Z.P. ge*ire cserélni. Én óva intenék mindenkit egy ilyen kísérlettől, mivel Orbánnál láttuk, hová vezet az önimádat, a keresztényieskedés és a nárcisztikus küldetéstudat, a természetes hajlam a hazugságra, a teljes erkölcsi nihilizmus.

A nulla erkölcsiség Márki-Zaynál abban nyilvánul meg napról napra, hogy bármiért, bárkitől bocsánatot tud kérni. Mint egy igazi katolikus: vétkezik, majd meggyónja. Elnézést kér, és másnap ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, majd rezzenéstelen arccal megint bocsánatot kér. Mibe kerül ez neki? Amiért bocsánatot kell kérnie, az viszont hoz eleget a konyhára, hogy megérje megint bocsánatot kérni érte.

Márki-Zay felhívta Dobrev Klárát, és közös nyilatkozatot javasolt arról, hogy kettejük közül bárki is nyerjen, az a másik mögé áll, és támogatja Orbán legyőzésében a jövő évi választási kampányban. Amikor azonban Dobrev arra kérte, hogy vegyék be a nyilatkozatba, hogy mindkettejüknek azonos esélye van a jelöltség elnyerésére, ezt – Márki-Zay maga mondja – elutasította, mert – meggyőződése – kettejüknek nincs azonos esélye.

Ez azt jelenti, hogy Márki-Zay megint cinkelt kártyákkal akart játszani, ahogy Karácsony Gergely ellen is, amikor vele azt hitette el, hogy – amennyiben Karácsony nem lép vissza az ő javára – ő fog visszalépni Karácsonyéra. Persze soha eszébe se jutott.

Mint ahogy Dobrev Klára esetében sem akar beállni Dobrev mögé, mert nem is számol egyáltalán egy percig sem Dobrev esetleges győzelmével, vagyis olyan valamit ígér, amit – meggyőződése szerint – neki soha nem kell teljesítenie, ezért bátran megígérheti, aminek alapján aztán számonkérheti a másiktól ugyanezt.

Sajnálom, hogy ilyen szavakat kell használnom egy embertársamra, de Márki-Zay Péter az egyik legundorítóbb, legvisszataszítóbb politikus-csíra, akit valaha láttam, pedig az elmúlt 40 évben láttam egyet s mást. Már az is elég lenne ahhoz, hogy mindenki elforduljon tőle, ahogy biztosan állítja, neki kell nyerni, mert más hiába is nyerne.”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete85
2021. október 25. 20:32
Akkor miért vagytok tőle beszarva :-))..
21 gramm
2021. október 14. 12:39
Nem tűnik fel egy kicsit se a cikkírónak (ki ez??????), hogy Orbán egy percet nem foglalkozik MZP-vel.
zakar zoltán béla
2021. október 14. 10:40
lobo tomi
u.cserkész
2021. október 14. 10:13
Zsebes öcsi, vagy nem sokat láttál életedben, vagy csak hazudsz. A baloldal tele van undorító emberekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!