Mészáros Lőrinc lenne Batman?

2021. október 13. 19:41

Soha senki nem látta még együtt, egy helyen Mészáros Lőrincet és a Denevérembert.

2021. október 13. 19:41
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Facebook

„Valószínűleg mindenki ismeri a háttérsztorit, de ha valakinek esetleg teljesen kiesett volna a DC-képregények és a szuperhősfilmek világa: Batmannek van egy titkos személyazonossága, amit napközben visel. Ő Bruce Wayne, a milliárdos üzletember, Gotham városának illusztris, köztiszteletben álló mintapolgára.

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért, osztja a pofonokat a gengsztereknek és pszichopatáknak; s teszi mindezt a denevérember gúnyáját magára öltve. Az öltözék persze nem puszta farsangi maskara, testhez feszülő latexszel és kívül hordott alsónadrággal. Annál sokkal több: a saját fejlesztésű, Michael Phelps uszódresszét a fasorban hagyó szerkó emberfeletti képességeket kölcsönöz a tulajdonosának. (Még ha nem is természetfelettieket, amilyenekkel például Superman gyárilag rendelkezik.) Fizikai képességeit, eszét, furfangját mind-mind latba vetve őrzi a békét és a rendet a városban.

Nappal pedig éli a milliomosok szürke hétköznapjait. Cégeket igazgat, befektet, tárgyal, fejleszt. Üzleti érdekeltségeinek részleteit viszonylag keveset tárgyalják akár a filmek, akár a képregények. Gyárak, bányák, szállodák, médiafelületek stb. mind-mind tartozhatnak hozzá. Azt egyértelműen tudjuk, hogy ő a város messze legnagyobb munkaadója. És hogy üzleti tevékenységei mellett rengeteget jótékonykodik; vagyonának jelentős részét (már amiből nem a bűnüldözést szolgáló különleges autókat, rakétákat, stb. épít) nemes és karitatív célokra, a szükséget szenvedők megsegítésére fordítja.

Bruce Wayne-nel szemben nem gyűlölködnek Gotham City lakói. Vagyonát nem irigylik, arra senki sem vetett szemet. (Na jó, a korábban már említett pszichopaták közül néhányan igen, mint például Gyurcsány, Dobrev, Jakab a Joker, a Pingvin vagy a Jégcsap, de őket Batman pikk-pakk elintézi.) Mindenki tisztában van vele, hogy amiből Wayne profitál, ami neki jó, az a városnak is jó. A gazdasági növekedés a társadalom széles rétegeibe lecsorog, szétterül; az ő üzleti sikerei egész Gotham-et emelik. Prosperálnak az alvállalkozók, helyben maradnak a munkahelyek és a kereskedelmi hasznok, nőnek az adóbevételek, fejlődik a város.

Nem véletlenül ilyen népszerű a város lakóinak körében; ha szakrális metaforával élünk, akkor Bruce Wayne a sokadik lépcsőjén tart már a szentté avatási (vagy a boddhiszatvából buddhává válási, hitrendszertől függően) folyamatnak. És ha még azt is tudnák róla, hogy ő Batman…!

Mészáros Lőrinc éjszakai identitását nem ismerjük. Nem tudjuk, ölt-e magára latexruhát, és ha igen akkor alatta, vagy kívül hordja-e az alsónasztrót. Vagy hogy visel-e mágikus fürdőköpenyt. Fogalmunk sincs, mit csinál éjszakánként. Akár Batman is lehet. (Várkonyi Andrea pedig a macskanő; például, ha Michelle Pfeiffer épp nem ér rá.) De akár pofozza az éjszaka leple alatt a gonosztevőket, akár nem, nappali tevékenysége pontosan olyan, mint Bruce Wayne-é. És mivel Bruce-t játszotta már Michael Keaton, Val Kilmer, Ben Affleck, George Clooney, Christian Bale… és Adam West-ről se feledkezzünk meg (Robert Lowery-ról és Lewis G. Wilson-ról meg szabad), így Mészáros Lőrinc image-változása is bőven belefér abba, hogy akár lehet ő a köpenyes lovag.

Ami pedig tény, és elgondolkodtató: soha senki nem látta még együtt, egy helyen Mészáros Lőrincet és a Denevérembert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. október 14. 10:42
csak így tovább.....
koronaszepe
2021. október 14. 09:28
Nagyon jó lenne, ha Jeszenszky Zsolt rendet tenne a fejekben a másik, szintén hihetetlenül tehetséges vállalkozó tekintetében is, mert vele kapcsolatosan is sok a hamis mendemonda csak azért, mert a miniszterelnök úr lánya/veje. Esetleg néhány szó a miniszterelnök úr édesapjáról is, mert a sok irigy proli összefüggéseket vél felfedezni ott is, ahol nincs.
koronaszepe
2021. október 14. 09:15
Mészáros Lőrinc Magyarország legtehetségesebb vállalkozója, okosabb, mint Zuckerberg, nem csoda, hogy a férfiakban elsősorban az intellektust kereső Várkonyi Andrea beleszeretett. Aki ezt nem így gondolja, az nem normális, ill. irigy proli. Büszkék lehetünk, mi, magyarok, hogy ilyenek vannak nálunk. https://m.blog.hu/ma/mammypress/image/ittkelllenned_2.jpg
k33
2021. október 14. 09:02
Kiváló írás! Az irigy, tehetségtelen emberek, az idióta libsi sajtó hatására, gyűlölik Magyarország egyik tehetséges üzletemberét. Pedig csak köszönhetnek neki. Jeszenszky ezt figurázza ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!