Mészáros Lőrinc Batman?

2021. október 07. 10:27

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért.

2021. október 07. 10:27
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu

„Valószínűleg mindenki ismeri a háttérsztorit, de ha valakinek esetleg teljesen kiesett volna a DC-képregények és a szuperhősfilmek világa: Batmannek van egy titkos személyazonossága, amit napközben visel. Ő Bruce Wayne, a milliárdos üzletember, Gotham városának illusztris, köztiszteletben álló mintapolgára.

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért, osztja a pofonokat a gengsztereknek és pszichopatáknak; s teszi mindezt a denevérember gúnyáját magára öltve. Az öltözék persze nem puszta farsangi maskara, testhez feszülő latexszel és kívül hordott alsónadrággal. Annál sokkal több: a saját fejlesztésű, Michael Phelps úszódresszét a fasorban hagyó szerkó emberfeletti képességeket kölcsönöz a tulajdonosának, még ha nem is természetfelettieket, amilyenekkel például Superman gyárilag rendelkezik. Fizikai képességeit, eszét, furfangját mind-mind latba vetve őrzi a békét és a rendet a városban.

Nappal pedig éli a milliomosok szürke hétköznapjait. Cégeket igazgat, befektet, tárgyal, fejleszt. Üzleti érdekeltségeinek részleteit viszonylag keveset tárgyalják akár a filmek, akár a képregények. Gyárak, bányák, szállodák, médiafelületek mind-mind tartozhatnak hozzá. Azt egyértelműen tudjuk, hogy ő a város messze legnagyobb munkaadója. És hogy üzleti tevékenységei mellett rengeteget jótékonykodik; vagyonának jelentős részét – már amiből nem a bűnüldözést szolgáló különleges autókat, rakétákat épít – nemes és karitatív célokra, a szükséget szenvedők megsegítésére fordítja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Budai Katalin
2021. október 07. 19:18
Jeszy! Ez most miért íródott? :-))))
APA152
2021. október 07. 18:24
"Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért." Érdekes,én eddig úgy tudtam,hogy márky zajos petra a "Magyar Batmann !! De ott a moslékoldalon még van pár meseszerű figura !! Például a Ludas Matyi,!!
nick89
2021. október 07. 17:35
Tömjénzsóti: Ötven éve volt legutóbb vadászati világkiállítás Magyarországon, egészen más világpolitikai helyzetben. Lehet mégis párhuzamot vonni a két esemény között? Nemcsak Leonyid Brezsnyev volt itt akkor, hanem Fülöp herceg is, és például Franz Josef Strauss is bekapcsolódott a magyar vadászatba. Akkor nyílt meg Magyarország számára a nyugati hitelfelvétel lehetősége – hogy ezt ma hogy értékeljük, az más kérdés. Sőt az emigráció egy része is hazajöhetett vadászni. Tény, hogy Kádár – három évvel a prágai bevonulás után – a vadászati világkiállítással elkezdte konszolidálni Magyarországot.....
diós guba
2021. október 07. 17:07
A Jeszi cikkéről: Jó! Maga a sztori, majd, ha végigfut, egy nagy író feldolgozása után kiált. Mikszáth, Dosztojevszkij? Nem élnek már, de hajrá fiatalok. A történet nem érdemli meg, hogy holmi firkászok zsákmánya legyen. Ide nagy tehetség kell. Én nem írígylem a szereplőket, nem lennék a helyükben. Szóval nagy sztori.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!